Μετά από την ξενοφοβική ανακοίνωση που εξεδώθη σε σχολείο του Ωραιόκαστρου, με την οποία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απειλούσε με κατάληψη των σχολικών εγκαταστάσεων στην περίπτωση που πρόσφυγες μαθητές βρίσκονταν στην τάξη μαζί με τα παιδιά τους, η καλύτερη απάντηση έρχεται από τις Συκιές στην Θεσσαλονίκη. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Συκεών, δείχνοντας στα παιδιά τους τι σημαίνει ανθρωπιά, εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

«Θέλουμε ένα σχολείο που γεννά τον φόβο και το μίσος; Θέλουμε ένα σχολείο που σπέρνει στις καρδιές και τα μυαλά των παιδιών μας την αποστροφή για τον διωγμένο και τον κατατρεγμένο;

Η ελληνική κοινωνία, παρ’ ότι μαστίζεται από την οικονομική κρίση, έδωσε την προηγούμενη περίοδο μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σ’ ολόκληρη την υφήλιο, με τον τρόπο που αγκάλιασε και βοήθησε τους πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μας και που η συντριπτική τους πλειοψηφία άλλωστε βρίσκεται ήδη στους τρόπους προορισμού τους.

Θεωρούμε ντροπή την προσπάθεια ορισμένων να αμαυρώσουν αυτήν την τόσο όμορφη εικόνα είτε από άγνοια είτε από ρατσιστικά κίνητρα. Θέλουμε να καταδικάσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις ανακοινώσεις συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που αρνούνται στα προσφυγόπουλα το δικαίωμα να ζήσουν όπως πρέπει να ζουν όλα τα παιδιά του κόσμου. Θα αγκαλιάσουμε τα παιδιά των προσφύγων σα να ΄ναι δικά μας παιδιά. Είναι δικά μας παιδιά.

Υ.Γ. Στο σχολείο μας ήδη φοιτούν οι πρώτοι μαθητές από τη Συρία. Και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών»

Γιατί οι σωστές αγκαλιές είναι αυτές που χωράνε όσους το έχουν ανάγκη.

Σχόλια

X