Βρίσκεται στη Διοχάρους 31, στην Καισαριανή και αναρωτιέμαι πώς δεν το ανακάλυψα μέχρι σήμερα. Θέλαμε να πάμε να φάμε κάπου με μία παρέα και ένας φίλος θυμήθηκε ότι του είχαν προτείνει το 5Φ ως ένα πολύ καλό μαγειρείο. Η επιλογή μας όχι μόνο μας δικαίωσε, αλλά μας έκανε υποστηρικτές του χώρου.

5f

Το κλίμα από την στιγμή που μπήκαμε ήταν υπέροχο και αισθανθήκαμε αμέσως πολύ ζεστά και οικεία. Να σημειώσω ότι το 5Φ λειτουργεί από το 1967. Από το 2005 ιδιοκτήτες του εστιατορίου είναι ο Κώστας, που συναντήσαμε, και ο Σπύρος.

Το σέρβις, η ταχύτητα εξυπηρέτησης, ο ελάχιστος χρόνος αναμονής για να έρθει η παραγγελία μαζί με το χιούμορ και την υπέροχη ποιότητα του φαγητού συνθέτουν το παζλ ενός μαγειρείου που δεν πρέπει για κανένα λόγο να μην δοκιμάσετε. Όσο για τις τιμές, νομίζω ότι δεν έχω συναντήσει κάτι καλύτερο. Κυμαίνονται μεταξύ 3-6 ευρώ και μιλάμε για μαγειρευτά φαγητά αλλά και της ώρας. Οι μερίδες είναι κάτι παραπάνω από υπερχορταστικές και δεν υπερβάλλω καθόλου. Μεγάλες μερίδες με φρέσκο και νοστιμότατο φαγητό.

5f 1

Όπως μας είπε ο Κώστας λειτουργούν με ένα πιο ελεύθερο και «εναλλακτικό σύστημα», καθώς οι τιμές μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με την αγοραστική δύναμη που διαθέτει ο πελάτης. Επίσης, τα κεράσματα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο στο μαγαζί τους, πράγμα που διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι πριν καν προλάβουμε να κάτσουμε, μιας και αμέσως ήρθε κέρασμα.

5f 2

5f 3

Συναντήσαμε τον Κριστιάν, βοηθό σεφ, τον Μπεν, τη Νάντυ και την Ελένη. Το κλίμα ανάμεσα στους εργαζόμενους είναι πολύ όμορφο, όσο και το κλίμα μεταξύ των προαναφερθέντων με τους πελάτες. Νιώθεις ότι επισκέπτεσαι ένα σπίτι που σε αγκαλιάζουν με τη φιλοξενία και το χαμόγελό τους. Σίγουρα αυτή η αίσθηση δεν είναι συνηθισμένη σε εστιατόρια, σε οποιαδήποτε μαγαζιά.

Καθημερινά φτιάχνονται 30 διαφορετικά φαγητά και συνολικά περίπου 400 μερίδες. Η δουλειά ξεκινά, λοιπόν, από πολύ νωρίς στην κουζίνα του 5Φ, όπως συμπλήρωσε ο Κώστας. «Περίπου 6:30 ξεκινάμε, μιας και η προετοιμασία και το μαγείρεμα τέτοιας ποσότητας απαιτεί σίγουρα πολύ χρόνο».

Από τις 11 και 30, μπορείτε να το επισκεφθείτε μιας και οι ζεστές ποικίλες εναλλακτικές σας περιμένουν. Στις 12, ξεκινά και το ντελίβερι στα πέριξ της περιοχής (Βύρωνας, Παγκράτι, Καρέας, Ιλίσια, Ζωγράφου, Κολωνάκι).

Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί της κουζίνας θα βρουν αυτό που τους ταιριάζει. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αισθάνεσαι ότι σε υπολογίζουν και ενδιαφέρονται για την ικανοποίησή σου ως πελάτης. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω. Μονάχα μία προτροπή: Αξίζει να το δοκιμάσετε και πολύ περισσότερο αξίζει να στηρίζονται «σωστές» προσπάθειες νέων ανθρώπων που πάνω από όλα έχουν ως αρχή την ευχαρίστηση του πελάτη (γευστικά, οικονομικά και ποιοτικά) και όχι το κέρδος αδιαφορώντας για τα παραπάνω.

5f 4

Ενδείκνυται για φοιτητές που τους έχει λείψει το φαγητό της μαμάς!

Σχόλια

X