“Το πρωινό του Σαββάτου 28 Απριλίου πηγαίνοντας να δουλέψουμε στο ΤΡΙΑΝΟΝ, είδαμε τη μαρκίζα του κινηματογράφου κατεστραμμένη” αναφέρει ανακοίνωση του κινηματογράφου.

Ένας άντρας που φορούσε φούτερ με κουκούλα κατέστρεψε με λοστό τη μαρκίζα του κινηματογράφου ΤΡΙΑΝΟΝ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σινεμά: “Το πρωινό του Σαββάτου 28 Απριλίου πηγαίνοντας να δουλέψουμε στο ΤΡΙΑΝΟΝ, είδαμε τη μαρκίζα του κινηματογράφου κατεστραμμένη. Ανατρέχοντας στις κάμερες ασφαλείας του σινεμά, παρακολουθήσαμε την πιο σκοτεινή ταινία μικρού μήκους που έχει φιλοξενηθεί στον χώρο:

Το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες του κινηματογράφου: 

                                     

Οι υπεύθυνοι του κινηματογράφου κάνουν λόγο για ένα στοχευμένο χτύπημα. «Ο δράστης προφανέστατα δεν είχε σκοπό το ταμείο του σινεμά ούτε σκόπευε να προκαλέσει ‘ζημιές’, ήρθε κατάλληλα εξοπλισμένος για να κάνει αυτό που έκανε και μόνο. Οι κινήσεις του φανερώνουν έναν σχεδόν επαγγελματία. Η σημειολογία της πράξης του είναι προφανής και μπορεί να εκληφθεί ως σαφές μήνυμα προς το ΤΡΙΑΝΟΝ».

Η νέον φωτεινή μαρκίζα του ΤΡΙΑΝΟΝ επί 62 χρόνια αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τοπόσημα της περιοχής. Το ΤΡΙΑΝΟΝ επέζησε ακόμα και την περίοδο της μεγάλης παρακμής της πλατείας Βικτωρίας, λειτουργώντας ως κέντρο πολιτισμού κι ελεύθερης διακίνησης των ιδεών για τους κατοίκους της Κυψέλης, του Αγίου Παντελεήμονα, ολόκληρης της Αθήνας.

“Η ακατανόητη ενέργεια – απειλή ούτε κατά διάνοια μπορεί να μας εμποδίσει να συνεχίσουμε στον δρόμο που χάραξαν ο Ανδρέας Παπαγεωργίου και ο αξέχαστος γιος του Λεωνίδας. Η μαρκίζα του ΤΡΙΑΝΟΝ θα αποκατασταθεί (παρά το όχι αμελητέο κόστος). Η επιβάρυνση για πρόσθετα μέτρα ασφαλείας (πχ. ρολά ασφαλείας για πρόσοψη μεγάλης έκτασης κλπ.) ξεπερνάει τις δυνατότητές μας, ενώ δεν έχουμε καμιά διάθεση να αλλοιώσουμε την παραδοσιακή, ‘ανοιχτή’ εικόνα της αίθουσάς μας.

“Θεωρούμε ότι τα μέλη της κινηματογραφικής κοινότητας, επαγγελματίες, θεατές, αλλά και οι κάτοικοι της Αθήνας, πρέπει να ενημερωθούν για αυτήν τη στοχοποιημένη ενέργεια εναντίον μιας από τις πιο ιστορικές αίθουσες της πόλης, αλλά και για τη δική μας ειλημμένη απόφαση να συνεχίσουμε την πολιτιστική μας προσφορά”.

Πηγή: left.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]