Τo σινεμά αποτελεί μια πολύ αγαπημένη συνήθεια όλων μας. Πέρα από τις νέες ταινίες που προβάλλονται κάθε βδομάδα στους ελληνικούς κινηματογράφους, υπάρχουν κάποιες άλλες – είτε παλαιότερες είτε καινούργιες – που προβάλλονται με ελεύθερη είσοδο σε διάφορα μέρη στην Αθήνα. Παρακάτω θα βρείτε τρεις δωρεάν προβολές ταινιών που θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Μαΐου, για να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει. Καλή θέαση!

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τον Μάη του ’68, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδoς και ο κινηματογράφος Άστορ αναβιώνουν τα γεγονότα μέσα από τη μεγάλη οθόνη. Για την επέτειο αυτή, μια σειρά προβολών ντοκιμαντέρ, αλλά και ταινιών εμπνευσμένων από την ιστορική αυτή περίοδο θα προβληθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου στο φουαγιέ του κινηματογράφου Άστορ. Αυτό το Σάββατο θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Ο Μίλου τον Μάη” (Milou en Mai) του Λουί Μαλ, το οποίο διαρκεί 107 λεπτά.

Πότε:
Σάββατο 12 Μαΐου 2018
21.00

Πού:
Κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ
Σταδίου 28 (είσοδος από τη στοά Κοραή), Κέντρο Αθήνας

Είσοδος ελεύθερη

2. “Alzheimers A Love Story” στο Booze Cooperativa

Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ “Αλτσχάιμερ: Μια ιστορία αγάπης” του Michael Horvich (που έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 90 διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου αποσπώντας περισσότερα από 30 βραβεία) παρακολουθεί ένα γκέι ζευγάρι, τον Γκρεγκ και τον Μάικλ, στη μάχη τους με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, η οποία εξαλείφει συστηματικά τη μνήμη της 40ετούς σχέσης τους.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα ακολουθήσει πάνελ ομιλητών – ομιλητριών όπου μέσα από το δικό τους πρίσμα και την επιστήμη θα ανοίξουν το ευαίσθητο κομμάτι της τρίτης ηλικίας στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Στο τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Πότε:
Κυριακή 13 Μαΐου 2018
20.30

Πού:
Booze Cooperativa
Κολοκοτρώνη 57, στον 1ο όροφο, Μοναστηράκι

Είσοδος ελεύθερη

3. “Under These Words” στο Σπίτι της Μεσοποταμίας

Η επόμενη προβολή μας θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή, 13 Μαΐου, με την ταινία “Under These Words (Solidarity Athens, 2016)” (Έγχρωμο, 2018, 52΄), του Robin Vanbiesen, με τους Χρήστο Πασσαλή και Εύη Σαουλίδου. Στην ταινία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, και μαθητές του Αλληλέγγυου Σχολείου Μεσοποταμίας. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη.

Σχετικά με την ταινία:

“Το ‘Under These Words (Solidarity Athens, 2016)’ ακολουθεί τρεις ηθοποιούς ανά την Αθήνα, ενώ εκείνοι συναντούν εκπροσώπους και μέλη διαφόρων κινήσεων πολιτών που συνδέονται με το κίνημα αλληλεγγύης. Ενώ είχε αρχικά συλληφθεί ως μια απόπειρα ανάκλησης της Ορέστειας του Αισχύλου, το φιλμ εγκαταλείπει εν τέλει το αλληγορικό πλαίσιο προς χάριν μιας εξερευνητικής, φιλοπερίεργης έρευνας για μαρτυρίες, εμπνευσμένης από τις ‘δομές του συναισθήματος’ του Ρέιμοντ Γουίλιαμς: ένας τρόπος να σκέφτεσαι και να αισθάνεσαι που είναι και κοινωνικός και υλικός”.

Πότε:
Κυριακή 13 Μαΐου 2018
20.30

Πού:
Σπίτι της Μεσοποταμίας
Πλάτωνος 13, Μοσχάτο

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Το διαβάσαμε εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]