Του Λάμπρου Λιάπη

Αυτή είναι, μάλλον ήταν, όχι είναι και θα είναι η Ραζάν αλ-Ναζαρ. Νοσηλεύτρια – διασώστρια στη Γάζα. Δεν την γνώριζα. Και λυπάμαι που την γνώρισα με αυτόν τον τρόπο. Μπροστά της είμαι ένα τίποτα. Την σκότωσαν Ισραηλινοί γιατί προσπαθούσε να σώσει ζωές. Η Ραζάν λιποθύμησε δυο φορές από εισπνοή χημικών.

Η Ραζάν είχε σπάσει τον καρπό της στις 13 Απριλίου όταν έπεσε ενώ έτρεχε για να περιθάλψει έναν τραυματισμένο διαδηλωτή. Η Ραζάν είχε ενσυναίσθηση. Είχε μπει στις ζωές εκείνων που την χρειάστηκαν κι έβλεπε κι ένιωθε τον πόνο τους. Η Ραζάν φορούσε αυτή τη λευκή στολή όταν την πυροβόλησαν στο στήθος.

Η Ραζάν είχε αυτό το κάτι που σε κάνει νοσηλευτή. Και δυστυχώς το είχε σε υπερβολικό βαθμό. Και το πλήρωσε αυτό. Με τη ζωή της. Ο πλανήτης είναι κατά πολύ φτωχότερος. Κι ας μην ήταν γνωστή, φανταχτερή και επώνυμη τραγουδίστρια, μοντέλο, χορεύτρια.

Ήταν η Ραζάν. Η ανθρωπιά προσωποποιημένη. Το κίνητρο για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Το μάθημα ζωής. Το χαστούκι σε πολλούς από εμάς. Η παγκόσμια νοσηλεύτρια.

Σχόλια

X