Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο όγκος του νομοσχεδίου με τα νέα μέτρα, που κατατέθηκε από την κυβέρνηση στη Βουλή και τίθεται προς ψήφιση την Κυριακή. Μιλάμε για 7.500 σελίδες, τις οποίες οι βουλευτές θα πρέπει να διαβάσουν μέσα σε σχεδόν τρεις ημέρες! Θα προλάβουν;

Ας τα βάλουμε κάτω. Οι βουλευτές θα πρέπει να διαβάσουν 7.500 σελίδες σε τρεις μέρες. Δηλαδή, περίπου 2.500 σελίδες τη μέρα. Δηλαδή, 1,7 σελίδες το λεπτό!

Κι όμως, δεν είναι ακατόρθωτο, με δεδομένο ότι η ύλη του νομοσχεδίου είναι πάνω – κάτω γνωστή και από τα προηγούμενα Μνημόνια ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το πολυνομοσχέδιο στο μεγαλύτερο μέρος του περιέχει κλασικά SOS θέματα, όπως οι φόροι και τα αντί-SOS είναι ελάχιστα. Δεν φορολογείται δα κανένας πλούσιος.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση θεωρεί αδικαιολόγητες τις φωνές που ακούγονται.

«7.500 σελίδες δεν είναι πολλές, αν πρόσεχες στην παράδοση», είναι η χαρακτηριστική απάντηση που δίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου στα επικριτικά σχόλια, επισημαίνοντας πως οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ήταν προετοιμασμένοι για τέτοιες δυσκολίες.

Κύκλοι της κυβέρνησης αποκαλύπτουν συγκεκριμένα πως από το 2011, όταν και είχε αρχίσει να φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε κόμμα εξουσίας, στην Κουμουνδούρου διοργανώθηκαν σεμινάρια «γρήγορου διαβάσματος» («speed reading»), τα οποία τώρα αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμα.

speed2

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη μέθοδο της υπνοθεραπείας, την οποία πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, εφάρμοσαν στην πρώτη κυβερνητική τους θητεία, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως Πρόεδρος της Βουλής, επέβαλε αγρυπνίες εντός του Κοινοβουλίου.

Όσο για τις αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι διαμαρτύρονται πως δεν προλαβαίνουν να μελετήσουν το νομοσχέδιο, ώστε να ασκήσουν συγκεκριμένη κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης, από το Μαξίμου προτείνουν τη δημιουργία ομάδων εργασίας από βουλευτές, οι οποίες θα μοιραστούν το βάρος και θα μπορούσε η κάθε μία να αναλάβει να μελετήσει από 1.000 περίπου σελίδες.

*Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X