Αγαπημένα παιχνίδια γίνονται ολοένα και περισσότερο η πρώτη ύλη για τους καλλιτέχνες που θέλουν να δημιουργήσουν ένα δικό τους ξεχωριστό είδος τέχνης. Στην Ελλάδα έχουμε την ιδέα του plasticobiblism, με τις φιγούρες των playmobil να σατιρίζουν την καθημερινότητά μας και εν γένει όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία. Παιχνίδια δηλαδή που παίρνουν άλλη διάσταση και απευθύνονται πλέον σε μεγάλους.

bricksy1

bricksy2

Στο εξωτερικό, ο διεθνούς φήμης φωτογράφος, Jeff Friesen, χρησιμοποίησε την άλλη αγαπημένη σειρά παιχνιδιών, τα LEGO, για να αναπαραστήσει τα έργα του διάσημου street artist Banksy. Τη σειρά την ονόμασε Bricksy κάνοντας ένα λογοπαίγνιο της λέξης bricks για τα τουβλάκια της LEGO και του ονόματος του γνωστού καλλιτέχνη.
Ο ίδιος ο φωτογράφος λέει χαρακτηριστικά ότι «ο Bricksy είναι ένας underground LEGO καλλιτέχνης του δρόμου, ο οποίος φημολογείται ότι έχει εμπνεύσει τον γνωστό μας Banksy ή μήπως συμβαίνει το ανάποδο;», αφήνοντας ερωτηματικά και προσδίδοντας μια δόση χιούμορ στο όλο concept.

bricksy3

bricksy4

Ο  Friesen χρησιμοποιεί τα τουβλάκια και τις μινιατούρες της LEGO όχι μόνο για να αναπαραστήσει πιστά τα έργα του Banksy, αλλά τους δίνει και μια χιουμοριστική και σατιρική χροιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος ασχολείται με τα αγαπημένα μας LEGO, καθώς έχει δημιουργήσει κι άλλη μία σειρά φωτογραφιών με πρωταγωνιστές τα μικροσκοπικά ανθρωπάκια και τουβλάκια και το όνομα The Brick Fantastic.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο προσωπικό του site.

bricksy5

bricksy6

bricksy7

bricksy8

Σχόλια

X