Ο Donald γεννήθηκε το 1937 στο Κεντάκι, ο Phillip δυο χρόνια μετά το 1939 στο Σικάγο. Ο πατέρας τους ήταν μουσικός και στις αρχές του 1940 τραγουδούσαν σαν Everly Family σε διάφορα σόου. Έτσι από μικροί ασχολήθηκαν με τη μουσική.

Το 1956 τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να ακολουθήσουν την δική τους πορεία κάνοντας το ντουέτο «Everly Brothers». Και οι δύο ήταν κιθαρίστες και φωνητικά ο Don βαρύτονος και ο Phil τενόρος. Τραγουδούν μαζί, ταυτόχρονα και αρμονικά με έναν τρόπο που θα επηρεάσει μετέπειτα σπουδαία συγκροτήματα.

Το 1957 ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο με το κομμάτι «Bye Bye Love» να κατακτά την δεύτερη θέση των charts εκείνης της εποχής αμέσως μετά το «Let me be your Teddy Bear» του «βασιλιά» Εlvis Presley.

Ακολουθούν κι άλλες επιτυχίες όπως το «Wake up little Susie» και «All I have to do is dream». Μέχρι το 1973, οι αδερφοί Everly ακούγονται φανατικά σε Αμερική, Καναδά και Βρετανία. Ειδικά στη Βρετανία, σε αντίθεση με την Αμερική όπου η επιτυχία τους σταδιακά μειώνεται στα μέσα του 1960, κάνουν τεράστια επιτυχία. Βασισμένοι σε αυτή, θα ηχογραφήσουν το 1966 τον δίσκο «Two Yanks in England».

Και ενώ η καριέρα τους είχε απογειωθεί από τα τέλη του ‘50 ως τα τέλη του ‘60, η προσωπική τους ζωή κατέρρεε. Και τα δυο αδέρφια ήταν εθισμένα σε ναρκωτικές ουσίες. Ειδικά ο Don αναγκάστηκε να νοσηλευτεί σε κλινική, καθώς κατέρρευσε σε μια περιοδεία τους στην Βρετανία και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στην Αμερική ,αφήνοντας τον αδερφό του να συνεχίσει με αντικαταστάτη.

Το 1973 το ντουέτο διαλύεται. Τα αδέρφια δεν μιλούν μεταξύ τους για μια δεκαετία. Και οι δύο επιχειρούν σόλο καριέρα χωρίς επιτυχία. Το 1983 οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν. Έκανα αρκετές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις μέχρι το 2006.

Οι Everly Brothers αν και όχι τόσο γνωστοί στο ευρύ κοινό πια, επηρέασα σπουδαίους καλλιτέχνες κα συγκροτήματα, όπως ήταν οι Beatles, οι Simon and Garfunkel και οι Beach Boys. Μάλιστα, o John Lennon και ο McCartney είχαν ονομάσει αρχικά το συγκρότημα τους «Foreverly Borthers».

To 3pointmagazine επέλεξε τέσσερα από τα σπουδαιότερα τραγούδια τους:

Σχόλια

X