Όταν ο Κώστας μου πρότεινε να συμμετέχω στο 3pointmagazine με μόνιμη στήλη αρχικά ξαφνιάστηκα. Ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσα να κάνω. Επειδή όμως μου αρέσουν οι προκλήσεις και οι πειραματισμοί αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στην καινούρια αυτή δραστηριότητα που μου έκλεινε το μάτι.

Συνυπολογίστε το γεγονός ότι τα παιδιά του «περιοδικού» είναι όλα (όσα γνώρισα τουλάχιστον) πολύ αξιόλογα και ορεξάτα. Χαρά μου να ενταχτώ σε μια τέτοια ομάδα είπα μέσα μου και συμφώνησα. Καθώς μάλιστα είμαι άνθρωπος με μεγαλεπήβολα σχέδια φαντάστηκα τον εαυτό μου σωστό δημοσιογράφο, να γράφει και να σκίζει το μηνιαίο άρθρο του ξανά και ξανά αγχωμένος να προλάβει τις προθεσμίες.

Στην πράξη όμως η φαντασίωσή μου θα μεταμορφωνόταν σε μίνι εφιάλτη καθώς κανένα από τα θέματα που μου έρχονταν στο μυαλό δεν ήταν αρκετό για να με ικανοποιήσει. Σιγά-σιγά τα ροδοπέταλα που είχαν στρωθεί στον καινούριο δρόμο που άνοιγε μπροστά μου σάπισαν κι έδωσαν τη θέση τους στα βάτα του άγχους και της πίεσης να κάνεις κάτι που δε σου βγαίνει φυσικά..

Κι εκεί στην προσπάθεια να γράψω κάτι που να σχετίζεται με την οικονομική κρίση και την κρίση του πολιτισμού κι ενώ τελείωνα το τρίτο άρθρο του Στέλιου Ράμφου για να εμπνευστώ, θυμήθηκα το τραγούδι των Audioslave “Be yourself is all that you can do” και σκέφτηκα «τι πάω να κάνω παναγία μου;»

Σκέφτηκα επίσης ότι εγώ είμαι αυτός που έλεγε πάντα ότι ο καθένας πρέπει να προσπαθεί αυτό που πραγματικά αγαπάει και να μην επηρεάζεται από την εικόνα που έχει για τον εαυτό του αλλά από αυτό που πραγματικά είναι. Εγώ το μόνο που θέλω πραγματικά είναι να γράφω τραγούδια. Μήπως έριχνα λοιπόν ακόμη μια φορά κοκαλάκια στη ματαιοδοξία μου που έτσι κι αλλιώς πεινάει πιο συχνά από ότι θα έπρεπε;

Κι είναι και το άλλο! Δε θέλω να γίνω κι εγώ σαν τους ηθοποιούς που τραγουδάνε στο «Στην Υγειά μας»! Θέλω να πω εγώ είμαι αυτός που πιστεύει ότι η υπερπροσφορά πληροφορίας πνίγει τους ανθρώπους που πραγματικά παράγουν αξιόλογο έργο στο χώρο τους με αγάπη και μεράκι. Ας αφήσω λοιπόν τις μόνιμες στήλες σε αυτούς που γουστάρουν πραγματικά κι ας πάρω πίσω τη θετική μου απόκριση (όσο κι αν ντρέπομαι για την αναστάτωση που προκάλεσε) και ας μείνω εξωτερικός – περιστασιακός συνεργάτης και θαυμαστής αυτής της υπέροχης προσπάθειας! (αν με θέλουν ακόμα μετά από όλα αυτά)

Στο 3pointmagazine με όλη τη μεταμέλεια, τη στήριξη και τις ευχές για μέγιστη δημιουργικότητα .

Ορέστης Ντάντος

Σχόλια

X