Είχαν σηκώσει πανό κατά του ξενοφοβικού και ακροδεξιού γερμανικού κόμματος AFD

Την περασμένη Παρασκευή, 21 Απρίλη, στον αγώνα της Κολωνίας με την Χοφενχαϊμ, οι Coloniacs σήκωσαν ένα πανό ενάντια στο φασιστικό κόμμα AFD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) το οποίο έγραφε: Σήμερα με την FC, αύριο ενάντια στο AFD. Την επόμενη του αγώνα, Σάββατο, ήταν προγραμματισμένο στην πόλη το συνέδριο του κόμματος και είχε καλεστεί διαδήλωση από αντιφασιστικές και άλλες πολιτικές οργανώσεις. Είχαμε κάνει μια αναφορά σε αυτήν την κίνηση των οπαδών της Κολωνίας και σε σχετικό post στο fb. Ηταν μια πρωτοβουλία που σχολιάστηκε ιδιαίτερα στην Κολωνία αλλά και συνολικά στη Γερμανία και ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου και στην οπαδική σκηνή. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που διαφώνησαν με τη συγκεκριμένη ενέργεια λέγοντας το πολύ γνωστό και στα μέρη μας, πως «καλό είναι να μένουν τα πολιτικά έξω από το γήπεδο». Οι Coloniacs με ανακοίνωση που έβγαλαν πριν τρεις μέρες θέλησαν να μιλήσουν για αυτή την ενέργεια, και να υπερασπιστούν δημόσια το «πέσιμο» μέσω του πανό στους φασίστες και φυσικά να απαντήσουν στη no politica στάση. Παρακάτω δημοσιεύουμε αποσπάσματα από την ανακοίνωσή τους και τα αφιερώνουμε και εμείς με τη σειρά μας στους ντόπιους υπερασπιστές του no politica…

«Τα σπορ και η πολιτική δεν διαχωρίζονται…»

(…)Την προηγούμενη Παρασκευή σηκώσαμε στο γήπεδο ένα πανό ενάντια στο AFD. Το κάναμε γιατί θεωρούμε πως το συγκεκριμένο κόμμα εκφράζει ακραίες εθνικιστικές, ρατσιστικές και σεξιστικές θέσεις. Πρόκειται για ένα κόμμα που με τις θέσεις που εκφράζονται από τα μέλη και τους οπαδούς του, δηλητηριάζει τη δημοκρατία και τις ατομικές ελευθερίες (…)

(…)μας κατηγορούν επειδή εκφράσαμε πολιτικό λόγο στην κερκίδα και πως θα έπρεπε να αφήσουμε τα πολιτικά μας πιστεύω έξω από την κερκίδα και το γήπεδο. Εδώ και εφτά χρόνια που λειτουργούμε ως γκρουπ, το βλέπουμε αλλιώς. Θεωρούμε πως σπορ και πολιτική είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Το γήπεδο είναι ένας καθρέπτης της κοινωνίας. Οπουδήποτε συναθροίζεται κόσμος και μιλάει μεταξύ του, τα πολιτικά θέματα είναι παρόντα. Δεν αρκεστήκαμε μόνο στο πανό τη μέρα του αγώνα. Είμασταν παρόντες και στη μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου (…)

Διάβασε περισσότερα στη σελίδα των Radical Fans

Διάβασε ακόμη:

Λιβόρνο: Εξέδρα αντιφασιστών

 

Σχόλια

X