«Όταν ο Elvis ήρθε στο Nashville, όλοι είπαμε: «Ω, Θεέ μου!». Όλοι σχεδόν γνωρίζαμε τι θα συμβεί.»

Chet Atkins

Όλοι κάποια στιγμή χαθήκαμε στην τόσο ερωτική και βαθιά φωνή του, όλοι λίγο πολύ χορέψαμε στους Rock ‘n’ Roll ρυθμούς των τραγουδιών του. Η παγκόσμια σκηνή σήμερα έκλεισε 35 χρόνια χωρίς τον Βασιλιά του Rock ‘n’ Roll, αφήνοντας βέβαια πίσω του τραγούδια διαμάντια, υπέροχες κινηματογραφικές στιγμές, αλλά και το συναίσθημα του έρωτα για εκατομμύρια κορίτσια!

Η μουσική πορεία του Presley ήταν συγκλονιστική. Ο Elvis ήταν το Rock ‘n’ Roll, το Rock ‘n’ Roll ήταν ο Elvis. Ήταν η συγκίνηση και η έξαρση ταυτόχρονα! Γι’ αυτό το λόγο, στις 16 Αυγούστου του 1977, πολλοί θεώρησαν ότι με την τελευταία πνοή του Presley ήρθε και η τελευταία πνοή του Rock ‘n’ Roll.

Τη συγκεκριμένη στιγμή δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να σας κάνω μία λεπτομερή βιογραφική αναφορά για τον Βασιλιά. Ας θυμηθούμε, ωστόσο, κάποια σημαντικά σημεία της ιστορίας του:

  • Τιμήθηκε με τρία βραβεία Grammy , το ένα εκ των οποίων ήταν για τη συνολική του προσφορά στη μουσική, μόλις στα 36 του χρόνια, ενώ ήταν υποψήφιος 14 φορές.
  • Οι αυθεντικές master ηχογραφήσεις του φτάνουν περίπου τις 711 και συνολικά έχει κυκλοφορήσει 75 άλμπουμ ως το 1977.
  • Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον καλλιτέχνη.
  • Πρωταγωνίστησε σε 33 κινηματογραφικές ταινίες, οι οποίες έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες.
  • Το 1973, η συναυλία του με τίτλο Aloha from Hawaii μεταδόθηκε για πρώτη φορά δορυφορικά σε όλο τον κόσμο. Την παρακολούθησαν 1,5 δισεκατομμύριο τηλεθεατές.
  • Μετά το διαζύγιό του με την Priscilla Presley, το 1973, άρχισε να χάνει τον έλεγχο με τη χρήση χαπιών -ισχυρών ηρεμιστικών- τα οποία έπαιρνε πάντα με ιατρική συνταγή. Ο γιατρός του Τζορτζ Νικόπουλος είχε πει χαρακτηριστικά «ένιωθε ότι παίρνοντας φάρμακα με ιατρική συνταγή δεν ήταν το junkie που συναντούμε στην άκρη του δρόμου».
  • 18.000 δολάρια πήρε ένας εξάδελφος του Presley για να φωτογραφήσει τη σορό του. Η φωτογραφία του νεκρού βασιλιά έγινε εξώφυλλο στο National Enquirer και το συγκεκριμένο τεύχος είχε κάνει ρεκόρ πωλήσεων.
  • Η Graceland -το σπίτι που έχτισε για τη μητέρα του και του έδωσε το όνομά της- προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 500.000 επισκέπτες και είναι το δεύτερο σημείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στις ΗΠΑ, μετά τον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, αυτοί οι αριθμοί σε εμάς ίσως να μη λένε τίποτα. Εξάλλου, αυτό που μένει στο τέλος είναι πώς τα τραγούδια του διεγείρουν την ψυχή του κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X