Με το άκουσμα της είδησης του θανάτου του, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, τα social media γέμισαν με αφιερώματα, αποφθέγματα, φωτογραφίες, και σκίτσα του Στίβεν Χόκινγκ.

Την 17η Μαρτίου του 1968, χιλιάδες ακτιβιστές γέμισαν τους δρόμους του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο του Βιετνάμ. Τι σχέση όμως έχει ο Στίβεν Χόκινγκ με την ιστορική αυτή αντιπολεμική πορεία;

Σε πολλά δημοσιογραφικά μέσα και μη, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία στην οποία υποτίθεται πως απεικονίζεται ο Στίβεν Χόκινγκ δίπλα στον Ταρίκ Αλί, ο οποίος ήταν γνωστός την δεκαετία του 60′ για την συμμετοχή του στις διαδηλώσεις εναντίον του πολέμου του Βιετνάμ. Δίπλα του η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ. Ήταν γνωστή για τις εξαιρετικές ερμηνείες  σε σαιξπηρικές παραστάσεις, αλλά και στον κινηματογράφο. Η ηθοποιός ήταν δραστήρια και στον πολιτικό τομέα και υπήρξε πολλές φορές υποψήφια βουλευτής με το τροτσκιστικό κόμμα «Worker’s Revolutionary Party», χωρίς όμως επιτυχία.

Στην πραγματικότητα όμως στην φωτογραφία αυτή δεν απεικονίζεται ο Στίβεν Χόκινγκ. Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή από τον προσωπικό λογαριασμό του Ταρίκ Αλί στο facebook.

Σχόλια

X