Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι” του Μάρτιν ΜακΝτόνα, όπου υποδύεται μια μητέρα που ζητά εκδίκηση από την τοπική αστυνομία της πόλης της επειδή δεν κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τον βιαστή και δολοφόνο της κόρης της.

«Έχω κάποια πράγματα να πω. Ευχαριστώ τον Μάρτιν ΜακΝτόνα – δες τι έκανες. Είμαστε ένα μάτσο αναρχικοί, αλλά τα καταφέρνουμε καλά” είπε η ηθοποιός και κάλεσε όλες τις γυναίκες που ήταν υποψήφιες, σε κάθε κατηγορία, να σηκωθούν. «Μη μας μιλάτε μόνο απόψε στο πάρτι, καλέστε μας στα γραφεία σας να μιλήσουμε για τη δουλειά μας”, συμπλήρωσε.

Έκλεισε την ομιλία της απευθύνοντας έκκληση για «inclusion rider”, έναν όρο, που δεν είναι πολύ γνωστός στο Χόλιγουντ.

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ χρησιμοποίησε αυτό τον όρο, για την προώθηση της διαφορετικότητας στην παραγωγή των ταινιών. Ωστόσο από νωρίς το πρωί το Twitter υπερηφανευόταν για ένα hashtag #inclusionrider και η αναζήτηση του όρου στο Google είχε ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια χτυπήματα.


Κατά την διαπραγμάτευση ενός συμβολαίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ηθοποιοί και οι κινηματογραφιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την δύναμη που έχουν ως σταρ για να υποχρεώσουν ένα στούντιο να προσλάβει περισσότερες γυναίκες και μέλη διαφόρων φυλών στην παραγωγή, εξήγησε από τα παρασκήνια η ΜακΝτόρμαντ μετά την ομιλία της από την σκηνή των Όσκαρ που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά μέσα.

«Εγώ το έμαθα μόλις αυτήν την εβδομάδα. Μπορείς να ζητήσεις και/ή να αξιώσεις τουλάχιστον ένα 50% διαφορετικότητας όχι μόνον στο κάστινγκ, αλλά και στο συνεργείο”, πρόσθεσε από τα παρασκήνια η ΜακΝτόρμαντ.

Σχόλια

X