Πηγή: ellinikahoaxes.gr

Εχθές την νύχτα μια ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Φιλιππάκη, στο facebook που ανέφερε πως τον έχει συλλάβει η αστυνομία, έφερε αναστάτωση στο δημοσιογραφικό κύκλο. 

ΨΕΥΔΕΣ
Ο Γιώργος Φιλιππάκης στις 1:13 χθες τη νύχτα αποφάσησε να κάνει πλάκα σχετικά με τη δίωξη του για την επίμαχη ανάρτησή του κατά του Γιάννη Στουρνάρα. Στις 1:13 την νύχτα έγραψε στο facebook «Μ’ολις με συν΄’ελαβαν .» Σε λίγη ώρα εμφανίστηκαν και τα πρώτα δημοσιεύματα.

newsbomb.gr, documentonews.gr, alfavita.gr, news247.gr, protothema.gr, iefimerida.gr, star.gr, athensvoice.gr, sdna.gr, voria.gr,

Κάποιοι σκέφτηκαν να διαδηλώσουν στη ΓΑΔΑ…

Οι αρχικές μας πληροφορίες δεν επιβεβαίωναν την σύλληψή του από την Αστυνομία και τελικά ο συνήγορος του Γιάγκος Λαμπίρης επιβεβαίωσε στο Documentonews.gr πως ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Φιλιππάκης δεν συνελήφθη.

Η «είδηση» της σύλληψης του Γιώργου Φιλιππάκη, φέρνει στην επιφάνεια ένα ερώτημα σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα του διαδικτύου, τα hoaxes. Τελικά οι αναρτήσεις στα social media μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστες ειδήσεις πριν επαληθευτούν;

Σχόλιο 3poitmagazine

Η σύλληψη ως σύλληψη μάλλον δεν έχει τόση σημασία οσο η κατασταλτική λογική που συνοδεύει τη δίωξη του Γ. Φιλιππάκη. Αυτή η λογική είναι που προκαλεί στην πραγματικότητα την αντίδραση του κόσμου. Βλέπει να διώκεται μια ανάρτηση για τραπεζίτες και μη εκλεγμένους πρωθυπουργούς που υπέγραψαν την επ’ αόριστον καταδίκη γενεών μέσα στην λιτότητα, τους περιορισμούς και την ανασφάλεια. Είναι σα να παίρνουν και τη μοναδική του διέξοδο να πει ένα «άι στο διάολο”. Σα να του παίρνουν και το ξεφύσημα.

Από εκεί κι έπειτα η επισήμανση του ellinikahoaxes είναι εύστοχη και δίνει τροφή για σκέψη. Δεν χρειάζεται να γίνουμε καχύποπτοι ως αναγνώστες απέναντι στα πάντα, χρειάζεται όμως να γίνεται καλύτερη δημοσιογραφία. Όχι τα πάντα για τα κλικς.

Διάβασε ακόμη:

Για το «ξέπλυμα» του Παπαδήμου

Συνέντευξη από τα Ellinika hoaxes

Ellinika hoaxes – Το δόγμα του «Αντί-ΣΟΚ»

Σχόλια

X