Με την αποχώρηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Ραχήλ Μακρή πολλοί θεώρησαν ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, θα ήταν μία νερόβραστη σούπα, αλλά τελικά τα γεγονότα απέδειξαν πως το κυβερνών κόμμα έχει πάγκο…

Μπορεί βέβαια η παρούσα κυβέρνηση να μην έχει στις τάξεις της αστέρια του βεληνεκούς του Άδωνη Γεωργιάδη ή της Άννας της Μισέλ της Ασημακοπούλου, ωστόσο, υπάρχουν και στο ΣΥΡΙΖΑ στελέχη με μεγάλη διάθεση να βγουν μπροστά και να αποδείξουν ότι αξίζουν.

Με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που περιείχε και πολλά σκληρά μέτρα, οι βουλευτές αυτοί βγήκαν στην πρώτη γραμμή και μας βοήθησαν να καταλήξουμε στο Top 5 των πιο απάλευτων βουλευτών της συγκυβέρνησης, με την Άννα Βαγενά να είναι ασφαλώς εκτός συναγωνισμού!

Η κα. Βαγενά είναι η… Μόνικα της πολιτικής και αποτελεί ασφαλώς την κορυφή του παγόβουνου!

”ıÌ›˜ÈÛÁ ÙÁÚ ÛıÊfiÙÁÛÁÚ ÛÙÁÌ œÎÔÏ›ÎÂÈ· ÙÁÚ ¬ÔıÎfiÚ, Âfl ÙÔı ۘ‰flÔı ̸ÏÔı "—ıËÏflÛÂÈÚ ËÂÏ‹Ù˘Ì ƒÁϸÛÈÔı —·‰ÈÔÙÁÎÂÔÙÈÍÔ˝ ÷ÔÒ›·, ≈ÎÎÁÌÈÍfi —·‰ÈÔˆ˘Ìfl· ‘ÁθҷÛÁ ¡Ì˛ÌıÏÁ ≈Ù·ÈÒÂfl· Í·È ÙÒÔÔÔflÁÛÁ ÙÔı ‹ÒËÒÔı 48 ÙÔı Í.Ì. 2190/1920 Í·È ‹ÎÎÂÚ ‰È·Ù‹ÓÂÈÚ" ÙÁÌ ‘ÒflÙÁ 28 ¡ÒÈÎflÔı 2015. (EUROKINISSI/√…Ÿ—√œ”  œÕ‘¡—…Õ«”)

Η αίσθηση που έχει γι` αυτήν ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος είναι πως περιφέρεται άσκοπα μέσα στο Κοινοβούλιο. Έχει εκλεγεί, παρόλα αυτά, βουλευτής τρεις φορές (την πρώτη με το ΠΑΣΟΚ) και η κοινοβουλευτική της δράση περιορίζεται σε μία ομιλία που είχε κάνει με κασετόφωνο στην Ολομέλεια όταν έκλεισε η ΕΡΤ.

Φέτος, βγήκε μπροστά στα δύσκολα και έμεινε στην ιστορία με την επική δήλωση πως «οι Έλληνες αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς, δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων».

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

theopeftatou
Το επίσημο Top 5 ανοίγει με ένα πρόσωπο έκπληξη. Παντελώς άγνωστο στον πολύ κόσμο μέχρι πρόσφατα, που όμως κατάφερε να ξεχωρίσει με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και συγκεκριμένα με την αύξηση του ΦΠΑ σε τσιγάρα, καφέ και μπίρα.

«Δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις πολύ και να πηγαίνεις να πίνεις πολλούς καφέδες. Πρέπει να συμπίπτουν πάρα πολλά πράγματα για να επιβαρυνθεί σοβαρά ένα νοικοκυριό, γι’ αυτό μοιράστηκε», είχε δηλώσει συγκεκριμένα και το σύμπαν προσκύνησε το είδωλο.

Αργότερα, βέβαια, πληροφορηθήκαμε πως η κα. Θεοπεφτάτου εκλέγεται στην Κεφαλονιά και καταλάβαμε πως το κούνημα από τους σεισμούς έχει και κάποιες παρενέργειες.

Ελένη Αυλωνίτου

avlonitou
Ένα ακόμα μεγάλο αυθεντικό ταλέντο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Ελένη Αυλωνίτου, πρώην κολυμβήτρια που ξέρει να ελίσσεται σαν χέλι και στις δυσκολίες της πολιτικής. Εκτός από τις επικές εμφανίσεις της στη «Δίκη» στον ΣΚΑΪ και την Αννίτα Πάνια, η κα. Αυλωνίτου έπαιξε μεγάλη μπάλα και πολύ πρόσφατα, με την περίφημη δήλωσή της για το ΔΝΤ, το οποίο «είχε χάσει το κύρος του και το αναβαθμίσαμε».

Εύη Καρακώστα

karakosta
Πώς τα φέρνει η ζωή και στο νούμερο 3 συναντάμε μία ακόμη στελεχάρα θηλυκού γένους, η οποία έχει καταφέρει να γίνει αντιπαθητική μέσα από τις πολύ συχνές εμφανίσεις της σε πρωινά πολιτικά πάνελ. Η Εύη Καρακώστα θα μπορούσε βέβαια να γλιτώσει βέβαια τη συμμετοχή της στο Top 5 αν δεν είχε κάνει την πρόσφατη δήλωση περί ΕΚΑΣ…

«Θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ αυτοί που δεν το δικαιούνται… Είναι παρά πολύς κόσμος που δεν δηλώνει τα πραγματικά του εισοδήματα και δεν το δικαιούνται… Καταλάβατε; Δεν το δικαιούνται...» είπε συγκεκριμένα και νομίζαμε πως είχαμε μπει σε χρονομηχανή και γυρίσαμε πίσω στο 2012 με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Κλείνουμε το αφιέρωμά μας αυτό με δύο άνδρες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα των ανθρώπων της διανόησης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πέτρος Κωνσταντινέας

konstantineas
Ο Πέτρος Κωνσταντινέας είναι ο πρώτος βουλευτής που δεν ξέρει να μιλάει και να γράφει, αλλά προσφέρει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο σφυρίζοντας. Άξιος διάδοχος του Γιώργου Ανατολά στα κοινοβουλευτικά έδρανα αποτελεί παράδειγμα προς όλους.

Όποιος και να ` σαι, όποια και να `σαι, μπορείς να εκλεγείς βουλευτής. Μάθημα ζωής από έναν ογκόλιθο της Αριστεράς.

Γιώργος Βαρεμένος

varemenos
Κλείνουμε, με τον άνθρωπο – μύθο. Το καμάρι της Αιτωλοακαρνανίας. Τον αντιπρόεδρο της Βουλής. Τον Γιώργο τον Βαρεμένο!

Ό,τι και να πει κανείς γι` αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο. Λόγια σταράτα, χωρίς ειρμό, χωρίς συντακτικό, με φτωχό λεξιλόγιο, με απουσία στοιχειωδών γνώσεων…

Ο βουλευτής που κάθε φορά που μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μονάδες στις δημοσκοπήσεις, αλλά είναι πάντα εδώ. Κανείς δεν τολμά να τον διώξει και να τον στείλει σπίτι του. Και αυτό είναι ασφαλώς το μεγαλείο ενός άχρηστου που βρίσκει τρόπο να αποδειχθεί χρήσιμος… Respect.

ΥΓ. Σίγουρα, ίσως να αδικήσαμε κάποιους και να τους αφήσαμε εκτός, αλλά οι θέσεις ήταν περιορισμένες. Δεκτές στα σχόλια οι όποιες παρατηρήσεις.

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Σχόλια

X