Αλέξανδρος Βάκουλας

Αλέξανδρος Βάκουλας

Σπούδασε Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης στο Ε.Κ.Π.Α. Κάνει το μεταπτυχιακό του στην Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας, με εστίαση στο πεδίο «Επιστήμη, Τεχνολογία, Κοινωνία». Έχει ασκηθεί σε κρατικούς νομοθετικούς και γνωμοδοτικούς θεσμούς, ενώ ασχολείται ενεργά με προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την αλληλεπίδραση τεχνολογιών παραγωγής ενέργειας και κοινωνίας, τη σχέση τεχνολογίας και φύλου και την εφαρμοσμένη ηθική. Στον ελεύθερο χρόνο του κυνηγάει εικόνες από πόλεις της Ευρώπης, απλώνει τα βήματά του σε νέους προορισμούς και χώνεται σε δίσκους και αρχεία, ψάχνοντας καλή μουσική.

Μελίνα Βελιμεζή

Μελίνα Βελιμέζη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπως αναγράφεται στην ταυτότητα της, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας σε διάφορα διαδικτυακά μέσα συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Κλειώ Βλαχάκη

Το ένα πόδι στη γη, το άλλο στον αέρα. Πιστεον αέρα. Ίσως φταίει και η Κρήτη γι’ αυτό. Ακόμα εδώ ζω. Στην Κρήτη και στονύω στους ανθρώπους, υπερασπίζομαι το διαφορετικό, θυμώνω με την αγένεια, ονειρεύομαι ακόμα σαν παιδί πως θα αλλάξω τον κόσμο. Γράφω για τη ζωή μου σε σχολικά τετράδια μπλε. Κάθε Σεπτέμβρη κι ένα νέο, άγραφο τετράδιο. Όταν μεγαλώσω θα γίνω φαροφύλακας. Για την ώρα διδάσκω παιδιά να ακολουθούν τα όνειρα τους…

Γιώργος Δρόσος

Γιώργος Δρόσος

Γεννήθηκε στο Χολαργό το 1980 και σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσικολογία, στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Τον Απρίλιο του 2013 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο «Ελληνική Ασφυξία» (Εκδόσεις των Συναδέλφων), υπό το ψευδώνυμο Ηλίας Νίσαρης. Κείμενά του, είτε με το πραγματικό του όνομα είτε με το ψευδώνυμο, έχουν δημοσιευτεί επίσης σε διάφορα περιοδικά του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου (3pointmagazine.gr, να ένα μήλο, Metropolis Free Press, Fractal Press, thecricket.gr, mixtape.gr, bibliotheque.gr, To Παράθυρο, Ποιητική, HUMBA! κ.ά.) Διατηρεί το blog www.eliasnisaris.blogspot.gr , ενώ κάθε Δευτέρα, από τις 12 έως τις δύο το μεσημέρι, παρουσιάζει την εκπομπή Wax Trash στον ιντερνετικό σταθμό www.indiegroundradio.com. Το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο “Το Ορφανό Αριστούργημα”, υπό το πραγματικό του όνομα, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εύμαρος.

Ντίμη Θεοδωράκη

Ντίμη Θεοδωράκη

Η Ντίμη Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία και Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση στο Ε.Κ.Π.Α. Γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά). Έχει σπουδάσει θέατρο στο Θέατρο Επί Κολωνώ με την Ελένη Σκότη και σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Μετά από πολύχρονη εμπειρία στον ασφαλιστικό χώρο επέλεξε να επικεντρωθεί στο πολιτιστικό ρεπορτάζ και ειδικότερα στον τομέα του θεάτρου. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με sites και έντυπα, όπως ο «Θεατής» και τώρα αρθρογραφεί στα sites 3pointmagazine.gr & fermouart.gr.

Κατερίνα-Καραβία

Κατερίνα Καραβία

Η Κατερίνα Καραβία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Στρατηγική της Επικοινωνίας και τις Δημόσιες Σχέσεις. Εργάζεται ως δημοσιογράφος σε ειδησεογραφικό site και έχει εργαστεί σε sites, εφημερίδες και ραδιόφωνο. Παράλληλα, έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Νυχτερινή Ταλάντευση».

Μαρινίκη-Κολιαράκη1200

Μαρινίκη Κολιαράκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μήλο, άλλα όλη της την ενήλικη ζωή έζησε και ζει μεταξύ Πειραιά και Αθήνας. Είναι φυσικός και συμμετέχει ενεργά σε αλληλέγγυα σχολεία από το 2012. Γράφει από ανάγκη να συμβάλει στο να γίνει ορατός ο κόσμος που λειτουργεί και δημιουργεί έξω από τα πλαίσια. Άλλες φορές γράφει από απλή ανάγκη έκφρασης. Επειδή δεν πιστεύει στα σύνορα, συμβάλει και στην προσπάθεια να είναι προσβάσιμο το 3point έξω από τον ελληνόφωνο πληθυσμό. Πέρα από την αυτοδιαχείριση και την αλληλεγγύη, ασχολείται ερευνητικά με την ανάλυση ιατρικών δεδομένων με εφαρμογές στις νευροεπιστήμες ως υποψήφια διδάκτορας στο ΕΜΠ.

Λάμπρος-Παπαευθυμίου

Λάμπρος Παπαευθυμίου

Γεννήθηκε Παρασκευή και 13. Γεννήθηκε για να ακούει μουσική και να γράφει γι αυτή, με εμμονή στις λεπτομέρειες -εκείνες που κάνουν τη διαφορά μόνο. Έχει ιδιαίτερη αγάπη για την ελληνική εναλλακτική σκηνή, μα τον ενδιαφέρει όλη η μουσική του κόσμου, άνευ ταμπελών και ταυτοτήτων. Μπορεί να μιλάει για ώρες για τους Doors, αλλά και τους Clash, τους Nightstalker αλλά και τους James. Συνεντεύξεις και αφιερώματα από την “πένα” του βρίσκουν καταφύγιο στο 3point, ενώ την ίδια στιγμή η φωνή του ακούγεται στον ιντερνετικό αέρα -πάντα στις μικρές ώρες- μέσω του Summer Rain Radio.

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Από τα 9 του κυκλοφορεί με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει Verve, Μπαλάφα και Grunge. Διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής, της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς. Venceremos.

Καρολίνα Τσουκαλά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991 και είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας. Είναι φιλόλογος αλλά της αρέσει και η συγγραφή κειμένων, βρίσκεται χαμένη κάπου ανάμεσα στον Πλάτωνα και τον Φρόυντ. Λατρεύει τις ταινίες, τη μουσική, το θέατρο, τον κόσμο των βιβλίων και τον χώρο των τεχνών γενικότερα. Παρακολουθεί οτιδήποτε της κεντρίζει το ενδιαφέρον σχετικά με τον κινηματογράφο και το καταγράφει.
Αγαπημένοι σκηνοθέτες της είναι ο Woody Allen ο Jim Jarmusch και ο Pedro Almodovar

Ηλέκτρα Χατζηκάλφα

Ηλέκτρα – Ήλια Χατζηκάλφα

Η Ηλέκτρα – Ήλια Χατζηκάλφα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από μικρή θαύμαζε τους πολεμικούς ανταποκριτές και της άρεσαν τα ντοκιμαντέρ. Πιστεύει πως συνώνυμο του επαγγέλματος πρέπει να είναι η εργασία και όχι η δουλειά, γι’ αυτό επιδιώκει να ενεργεί μέσα σε αυτοδιαχειριζόμενα και συνεργατικά περιβάλλοντα. Αγαπά την  πόλη της, την οποία συχνά εξερευνεί περπατώντας. Συμμετέχει στο εγχείρημα του 3pointmagazine.gr από τότε που ήταν blog γράφοντας κυρίως τη στήλη «Οι Ταινίες της Εβδομάδας» και ασχολούμενη με τα social media του περιοδικού. Μπορείς να την ακούσεις ζωντανά κάθε Τρίτη, 13.00-15.00, στο Music Society WebradiON στην εβδομαδιαία εκπομπή του 3pointmagazine και «κονσέρβα» στο www.mixcloud.com/3pointmagazine.

Χρύσα Βαϊνανίδη

Communications Consultant

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα, το καταπράσινο νησί με την πολλή υγρασία, την απέραντη θάλασσα, τους «τρελούς» κατοίκους, τις φιλαρμονικές και τα κουμ κουάτ.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος σε ενημερωτικό ραδιόφωνο στην Αθήνα. Εξειδικεύεται στο εκπαιδευτικό ρεπορτάζ έχοντας αναδείξει θέματα κοινωνικού περιεχομένου, ενώ το 2015 έχει εργαστεί στο γραφείο τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Παράλληλα, έχει εργαστεί σε Projects ως communications executive και copywriter (Grand Voice, Laboratory of Urban Commons etc.)
Είναι απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Στρατηγική της Επικοινωνίας και τις Δημόσιες Σχέσεις στο Deree.

Έχει συμμετάσχει σε σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και στην υποδοχή, φροντίδα και εκπαίδευση προσφύγων και μεταναστών.

Sociality

Web Development

Η Κοοπερατίβα Ψηφιακής Επικοινωνίας Sociality ιδρύθηκε το 2014. Λειτουργεί ως Συνεταιρισμός Εργαζομένων με κύριες ασχολίες την ψηφιακή παρουσία οργανισμών και επιχειρήσεων, την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων, τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και τη διεξαγωγή ερευνών. Δείτε περισσότερα στο sociality.gr.

Παναγιώτης Βωβός

Graphic Designer