Το 2005 μια παρέα από εικοσιπεντάρηδες που μόλις είχαν επιστρέψει από τις σπουδές τους άνοιγαν πανιά για να κατακτήσουν τον κόσμο της μουσικής. Έδρα τους το Ηράκλειο της Κρήτης. Έχοντας βαθιά ριζωμένη την πεποίθηση ότι η μουσική θα σώσει τον κόσμο από την ασχήμια, τη μοναξιά, την απογοήτευση, με ένα σακίδιο όνειρα κι ελπίδες έβαλαν πλώρη για το άγνωστο.

Μας συστήθηκαν ως pulse. Όπως εξηγούν οι ίδιοι pulse είναι ο τελευταίος πεζός παλμός πριν ξυπνήσουμε από το λήθαργο. Το τέλος που σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Ζητήματα καρδιάς πάλι! Παντού μπροστά μας!

Πάντα πίστευα ότι τα γκρουπάκια ξεκινούν από ανάγκη για συντροφιά, για παρέα, για κοινό όραμα. Έχοντας παντιέρα κρυφή εκείνη την ανομολόγητη λαχτάρα επανάστασης κόντρα σε όλους τους παραδομένους και συμβιβασμένους γύρω τους. Εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Το ξενόφερτο, το «ακαταλαβίστικο», το «εγγλέζικο», δε θα έχει την πρέπουσα αποδοχή. Πώς να κονταροχτυπηθεί το εναλλακτικό ροκ με αγγλικό στίχο με το δεκαπεντασύλλαβο και τη λύρα, σύμβολο της Κρήτης; Για όλα υπάρχει χώρος!

Τα παιδιά αγαπήθηκαν, αγκαλιάστηκαν, μας συγκίνησαν, μας ταξίδεψαν σε διαφορετικούς ήχους και στίχους, μας μετέδωσαν το πάθος και τον παλμό τους. Κι ήταν εκείνος ο σφυγμός που φέρνει μια νέα αρχή, μια «εωσφορική» φιλοσοφία της αυγής, του φωτός, της αέναης ανάγκης του ανθρώπου να εκφραστεί, να δημιουργήσει, να χρωματίσει. Η μουσική ανήκει σε όλες τις αισθήσεις. Δεν είναι μόνο για τα αυτιά. Είναι η παλέτα ενός ζωγράφου με όλα τα χρώματα ανακατεμένα με τέτοια μαεστρία και τέχνη που σε κάνει ευτυχισμένο.

Πριν από δύο χρόνια οι “pulse” κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album «Another Roadside Attraction». Κομμάτια που τα παιδιά είχαν στα σκαριά από τα πρώτα χρόνια που ξεκινούσαν την κοινή πορεία. Οι Μιχάλης Μόσχος, Νίκος Βογιατζάκης, Γιάννης Σταυρακάκης, Νίκος Μάρκου, Παύλος Μοναστηριώτης είναι τα μέλη αυτής της εξαιρετικής μπάντας για την οποία νιώθουμε πολύ υπερήφανοι στο Ηράκλειο.

 

 

Πριν λίγες μέρες ο Μιχάλης Δέλτα επέλεξε ένα τραγούδι τους για το διαγωνισμό Jumping Fish με το κομμάτι «Confessions», στο οποίο συμμετέχει η εξαιρετική πρώην φωνή των Archive, Craig Walker.

Αν ακούσετε ότι βρίσκονται στην Αθήνα ή σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, μη χάσετε την ευκαιρία να τους ακούσετε. Θα φύγετε με χορτάτες αισθήσεις και με μια ελπίδα ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά. Είναι όλα στο χέρι μας!

Για την ώρα μπορείτε να ψηφίζετε εδώ και να τους αναδείξετε στους νέους καλλιτέχνες του Jumping Fish για το Μάρτιο!

Καλή τύχη, παιδιά!

Σχόλια

X