4557_potamistavros_200x200Καλησπέρα, καλησπέρα… Μία απώλεια για τη δημοσιογραφία, μία ελπίδα για ολόκληρη την Ελλάδα, την Ευρώπη, την ανθρωπότητα. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να εγκαταλείψει τη δημοσιογραφία για να δημιουργήσει μία πολιτική κίνηση.

Ας αφήσουμε όμως τους συναισθηματισμούς και ας μπούμε στο ψητό…

Η απόφαση για την ίδρυση πολιτικής κίνησης στριφογύριζε χρόνια στο μυαλό του έμπειρου δημοσιογράφου, ωστόσο, ήταν διστακτικός…  Τελικά, το πήρε απόφαση, να κάνει την ιδέα του πράξη, στο ταξίδι του γυρισμού από το Φαρμακονήσι, καθώς ένιωσε πως δεν μπορεί να διαχειριστεί άλλο την τεράστια δημοσιογραφική επιτυχία.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, «εραστής του ονείρου»,  εμπνεύστηκε από τα μικρά, τα καθημερινά, όπως όλοι οι μεγάλοι οραματιστές. Αποφάσισε να πέσει χαμηλά για να αναδείξει το σπουδαίο…

«Παλεύει το ποτάμι στη θάλασσα να βγει κι ο ποιητής γυρεύει τη μούσα του να βρει»

 

potami

Πώς το έλεγε ο Παπαγιαννόπουλος στο «Τζένη – Τζένη»; «Η Μαγκούρα στη Βουλή». Ο Σταύρος σκέφτηκε «Το σακίδιο στην Ευρωβουλή». Επειδή, όμως, είναι αλτρουιστής και δεν ήθελε να φανεί πως το κόμμα του είναι προσωποκεντρικό αποφάσισε να το βαφτίσει «Ποτάμι» για να μας χωράει όλους. Να μας παρασύρει…

Επίσης, το όνομα του κόμματος «τρολάρει» τρελά τους εταίρους μας στην ΕΕ, καθώς στα αγγλικά μεταφράζεται ως «River Party» και ουσιαστικά περνάει το μήνυμα της Ελλάδας που αντιστέκεται, της Ελλάδας της κρίσης που αντέχει και συνεχίζει να παρτάρει, παρά τα Μνημόνια και τα βάσανα που μας έχουν επιβάλλει.

Πολλοί βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα, να χλευάσουν και να κοροϊδέψουν τον Σταύρο λέγοντας πως δεν έχει πρόγραμμα. Πως είναι εντολοδόχος πρώην πρωθυπουργών και μεγαλοεκδοτών… Σύντομα θα διαψευστούν!

Αν κάποιος έχει πρόγραμμα σε αυτή τη χώρα, αυτός είναι ο Σταύρος ο Θεοδωράκης και σύντομα θα το ανακοινώσει. Υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες πως το πρόγραμμα βρίσκεται καλά φυλαγμένο στο σακίδιο του Σταύρου και γι’ αυτό το έχει πάντα μαζί του, καθώς περιέχει εκπληκτικές ιδέες για το πώς θα βγούμε από την κρίση και φοβάται μην του τις κλέψουν.

 

stavros

Όπως καταλαβαίνετε, εκτός του Σταύρου λίγοι ξέρουν τις θέσεις του κόμματος. Εμείς, όμως, εξασφαλίσαμε για εσάς, ορισμένες σημαντικές πληροφορίες για την οργάνωση και το όραμα του νέου κόμματος, που ήδη στελεχώνει τις τοπικές του οργανώσεις (θα ονομάζονται παραπόταμοι), σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Κεντρικό ρόλο στο νέο κόμμα θα έχει ο διεθνούς φήμης σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος θα μαγειρεύει νυχθημερόν στο «Αλάτσι», το οποίο θα πάψει να έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και θα γίνει το εστιατόριο όλων των Ελλήνων, καθώς το κόμμα θα προσφέρει εκεί δωρεάν συσσίτια σε άπορους, άστεγους, άνεργους και απογοητευμένους ΠΑΣΟΚτζήδες.

 

simitis

Οι παραπάνω κατηγορίες θα έχουν την ευκαιρία να μπουν και στα ψηφοδέλτια του κόμματος, αρκεί να έχουν 10 ευρώ να συνεισφέρουν στο «όλον» εγχείρημα.

Επίσης, ο Σταύρος έχει παραγγείλει στον Ανδρέα Μικρούτσικο να μελοποιήσει το ποίημα «Ήσυχο, ήσυχο το ποταμάκι», προκειμένου να αποτελέσει τον ύμνο του κόμματος, που θα… μιλήσει στις καρδιές κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας.

 

 

Όσο για τα ονόματα celebrities που ακούγονται για το ευρωψηφοδέλτιο παίζει δυνατά αυτό του ποδοσφαιριστή Γιώργου Κατίδη, ο οποίος ζήτησε συγνώμη στην εκπομπή του Σταύρου για τον ναζιστικό του χαιρετισμό και πλέον μιλάει και κάτι ψιλοϊταλικά, καθώς αγωνίζεται στη Νοβάρα.

«Σιγουράκια» είναι ακόμη ο Χωμενίδης και η Σώτη Τριανταφύλλου, ενώ στο «Ποτάμι» θα δραστηριοποιηθεί επίσης ο Λάκης Λαζόπουλος, τον οποίο ο Σταύρος θαυμάζει πολύ, κυρίως επειδή έχει καταφέρει εδώ και καμιά 20αριά χρόνια να παραμένει στο προσκήνιο, ανακυκλώνοντας συνεχώς τα ίδια πράγματα. Τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», τους οποίους επανέφερε και φέτος στην TV με άλλο όνομα και όλοι πιστεύουν πως παρουσιάζει κάτι φρέσκο. Ας μην ξεχνάμε πως και ο Σταύρος εδώ και 15 χρόνια είχε την ίδια εκπομπή. Οι «Πρωταγωνιστές», έστω και με λίγο διαφορετικό κόνσεπτ, ξεκίνησαν το 2000!

Πέρασαν 14 χρόνια και μου φαίνεται σα να μην πέρασε μία ημέρα. Θα μας λείψουν οι εκπομπές σου Σταύρο…

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Σχόλια

Αρθρογράφος

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, τα οποία σημαδεύτηκαν από ένα τραγικό ναυάγιο που τον ανάγκασε να παραμείνει για 7 χρόνια αποκλεισμένος στη βραχονησίδα Σεριφοπούλα, όπου επιβίωσε τρώγοντας μονάχα μονάχους-μονάχους. Διεσώθη όταν κατάφερε να εκπαιδεύσει ένα άγριο δελφίνι και να το πείσει να τον μεταφέρει στη Σέριφο. Πλέον, ζει μόνιμα στο μεσαιωνικό δωμάτιο του ξενοδοχείου “ο Πρίαμος” και εργάζεται ως συνοδός κυριών.

Σχετικά Άρθρα

X