Το βράδυ της 29η Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν τα βραβεία SAG (Screen Actors Guild) Awards, στο Λος Αντζελες. Στην 23η απονομή βραβείων, το Αμερικανικό Σωματείο Ηθοποιών βράβευσε τις ερμηνείες των ηθοποιών.

Εντυπωσιακή είσοδο έκαναν ο ηθοποιός Simon Helberg, που έγινε γνωστός μέσα από το Big Bang Theory και το πιο πρόσφατο Florence Foster Jenkins, μαζί με την σύζυγό του Jocelyn Towne, θέλοντας να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ των προσφύγων «refugees welcome, let them in».

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Moonlight, αλλά γνωστός στο ευρύ κοινό από τον ρόλο του στην πετυχημένη σειρά του Netflix, House of CardsΜahershala Ali βραβεύτηκε με το βραβείο Best Supporting Actor.  Κατά την παραλαβή του βραβείου του, απηύθυνε μια συγκινητική ομιλία για την ανάγκη να δίδεται βοήθεια σε όσους βρίσκονται στο περιθώριο. Είπε ότι είναι μουσουλμάνος και γιος μιας χριστιανής μητέρας που τον μεγάλωσε με αυτές τις αρχές.

«Η μητέρα μου δεν έκανε τούμπες όταν της τηλεφώνησα και της είπα ότι ασπάστηκα το ισλάμ πριν από 17 χρόνια, αλλά σας λέω τώρα ότι αφήνουμε το θέμα αυτό στην άκρη».

Η σειρά Stranger Things του Netflix απέσπασε το βραβείο Καλύτερης ομαδικής ερμηνείας και την ώρα της βράβευσης, ο David Harbour με έναν παθιασμένο λόγο δήλωσε:

«Θα δώσουμε καταφύγιο σε φρικιά και απόκληρους, αυτούς που δεν έχουν σπίτι. Θα προσπεράσουμε τα ψέματα. Θα κυνηγήσουμε τα τέρατα» είπε με την Winona Ryder να κλέβει τις εντυπώσεις με όλα τα συναισθήματα που έζησε εκφραστικά όσο ήταν εκτεθειμένη στους προβολείς.

Σχόλια

X