Στην Ελλάδα οι ροκάδες, οι μεταλάδες, οι φίλοι του εναλλακτικού, του έντεχνου, όταν ακούν ποπ, βγάζουν σπυράκια. Κι έχουν λόγο. Το ποπ ταυτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια με τον Ρουβά, τον Ρακιντζή, τη Βίσση, τις πίστες, το κλαρίνο, τα γαρύφαλλα, τα ξέκωλα και ό,τι συνεπάγεται την κουλτούρα που συνόδευε το εύκολο χρήμα και την καλοπέραση. Η δεκαετία του ’90 πέρασε. Όπως κι αυτή του 2000. Το 2012 ο Έλληνας μαζί με το αυθαίρετο αρχίζει να αποχωρίζεται και τις παλιές του συνήθειες.

Ξεχνά το καγκουριλίκι, στρέφεται προς την Τέχνη με μεγαλύτερη προσοχή και διευρύνει τα ακούσματά του. Μη νομίζετε. Ανήκω στην μερίδα των ανθρώπων που άκουγαν με καχυποψία την λέξη ποπ. Το θεωρούσα ένα είδος συμβιβασμού για τα γούστα μου. Αλλά είτε μας αρέσει είτε όχι, όσο περνά ο καιρός και πέφτουμε ο καθένας από το δικό του συννεφάκι σπάμε τα στερεότυπα.

Και ένα από αυτά απαιτεί να ξεμπερδέψουμε με το φριχτό lifestyle του μεσημεριανού της Τατιάνας και της Λαμπίρη και να εκτιμήσουμε το καθετί διαφορετικά. Πάμε να ταξιδέψουμε με την ποπ λοιπόν στις μουσικές προτάσεις αυτής της εβδομάδας.

Bombay bicycle club – You already now

Τhe moment we forgot we were just good friends
I moved my arm her face went red again
One more bus home
Another silent weekend

Η μπάντα υφίσταται από το 2005. Στην Ελλάδα ενδέχεται να την ανακαλύψουμε το 2025, σίγουρα όμως αξίζει να μην περιμένουμε μέχρι τότε. Το 2008 κυκλοφορούν τα πρώτα τους κομμάτια. Κάνουν αισθητή την παρουσία τους και από τότε βγάζουν τρία άλμπουμ. Η μία μελωδία καλύτερη από την άλλη, χωρίς να λείπουν και οι αστοχίες κι οι ατέλειες. Τα θετικά όμως υπερισχύουν.

 Paper lions – Travelling

Βut there’s an old man in need on the ground, I try not to make a sound
He holds out his hand as I walk away, I hear him say
Please don’t be a stranger in my place

Κάθε τραγούδι κι ιστορία. Θα ταίριαζε γάντι σε πολλούς από τους ανθρώπους που αντικρίζουμε σήμερα. Ανθρώπους της διπλανής πόρτας που έχουν να πουν κάτι. Ίσως κι ανθρώπους που έχουν να πουν κάτι και έχουν πέσει προ πολλού, αλλά αδυνατούν να σηκωθούν. Οι στίχοι, το ύφος δεν συνάδει με το κέφι και την τσαχπινιά μουσικής και video clip, αλλά αυτή είναι και μία από τις ομορφότερες αντιφάσεις που παρατηρούμε συχνά στις Τέχνες.

Ιnbox…

Η δική σας πρόταση γι’ αυτή την εβδομάδα από την Νατάσα.

Massive Attack – Live with me

Either way, Win or Lose,
When you’re born into trouble,
You live the blues,
I’ve been thinking about you, baby.
See it almost makes me crazy

*Συνεχίζετε να στέλνετε τις δικές σας προτάσεις στο papantoniou90@yahoo.gr, νέο ραντεβού την ερχόμενη Τρίτη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts