Φανταστείτε μια έκθεση που διεγείρει τις αισθήσεις, σας μεταφέρει σ’ έναν μοναδικό αισθητικό κόσμο και σας επιτρέπει να αλληλεπιδράσετε με το έργο του καλλιτέχνη. Η «Van Gogh Alive» λέει μια ιστορία και σας συμπεριλαμβάνει σε αυτή. Revolver Santiago Magazine, Chile

Από τις 8 Νοεμβρίου 2017 έως και τις 4 Μαρτίου 2018, έρχεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η μεγαλειώδης έκθεση «Van Gogh Alive», η οποία έχει περιοδεύσει σε πάνω από 35 μητροπόλεις σε όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν επισκεφτεί την έκθεση περισσότεροι από 10.000.000 θεατές! Η απόλυτη βιωματική εμπειρία, έρχεται για 4 μήνες και στην Αθήνα για να μαγέψει το ελληνικό κοινό. Για πρώτη φορά στην χώρα μας θα παρουσιαστούν οι νέοι διεθνείς τρόποι προσέγγισης της τέχνης.

Τι είναι τελικά η Van Gogh Alive – the experience;

Μία μοναδική παρουσίαση όλων των έργων του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου σε μία και μόνον φορά, κάτι που δεν έχει κανένα προηγούμενο. Όχι με τον καθιερωμένο συνήθη τρόπο, κάτι που για πολλούς θεωρείται πλέον ξεπερασμένο, αλλά με μία μέθοδο που αναδεικνύει νέες οπτικές γωνίες και προοπτικές, που αφηγείται ταυτόχρονα την ιστορία του δημιουργού τους, περιγράφει το ιστορικό, κοινωνικό αλλά και πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε, καταγράφει και αναλύει τις δημιουργικές του περιόδους και αλληλοεπιρροές, διεισδύει και αγγίζει τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του, προβάλει δηλαδή ολόκληρο τον κόσμο του.

3.000 πίνακες, σκίτσα αλλά και κινούμενες εικόνες λοιπόν, προβάλλονται από το φημισμένο σύστημα υψηλής τεχνολογίας SENSORY4™ παντού! Στους τοίχους, τις κολώνες, τις οροφές, το πάτωμα. Σε χώρο 1.500 m2, 40 και πλέον πολυκάναλοι προβολείς υψηλής ευκρίνειας με ήχο υψηλής πιστότητας επίσης, δημιουργούν μία εκπληκτική τριασδιάστατη απεικόνιση στις πολλαπλές αυτές επιφάνειες, σε μία πολλαπλά υποσχόμενη οπτική αλλά και αλληλεπιδραστική εμπειρία. Οι ρέουσες εικόνες που γίνονται ένα σώμα με τους ψηφιακούς ήχους, γεμίζουν τον χώρο με πλούσιες προσλαμβάνουσες για όλες τις αισθήσεις, δημιουργώντας μία μαγευτική και καθηλωτική ατμόσφαιρα που συνεπαίρνει τον επισκέπτη.

Τα διαχρονικά αριστουργήματα ζωντανεύουν και ο επισκέπτης γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι τους. Αποσυντίθενται και ανασυντίθενται, αποκαλύπτουν την εποχή που εμπνεύστηκαν, το πώς ολοκληρώθηκαν, από που προήλθαν τα ερεθίσματα της κατασκευής τους. Υπερβαίνοντας τον χρόνο και το χώρο, με κύματα ήχων και μουσικών, φωτογραφιών και χρωμάτων που προσκρούουν πάνω μας και εισχωρώντας μέσα μας, μας επιτρέπουν να εισπράξουμε, να αντιληφθούμε, να κοινωνήσουμε τον εσωτερικό κόσμο του ίδιου του Vincent Van Gogh. Σε μία ολοζώντανη πανδαισία, που διεγείρει και θρέφει όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις, που διευρύνει το μυαλό μ’έναν μοναδικό τρόπο. Σε μία πνευματική και ταυτόχρονα σωματική, σε μία κατ’ ουσία βιωματική εμπειρία, που είναι παράλληλα τόσο πολύ διασκεδαστική, όσο όμως και βαθιά παιδευτική.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημέρες και ώρες λειτουργίας καθώς και για τις τιμές των εισιτηρίων δείτε εδώ: http://bit.ly/2yPyHSv

Διοργάνωση: ΛΑΒΡΥΣ

 

Σχόλια

X