18 χρόνια μετά την διάλυσή τους, οι «The Kinks» φαίνεται ότι θα ξανασμίξουν και το 3pointmagazine θυμάται τα καλύτερα τραγούδια τους.

Ήταν Ιανουάριος του 1964, όταν το βρετανικό μουσικό συγκρότημα «Ravens», άγνωστο μέχρι τότε, κατάφερνε να υπογράψει συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία για το πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο. Λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου single δίσκου τους, οι Ray & Dave Davies, Mick Avory και Pete Quaife, αποφασίζουν να αλλάξουν το όνομά τους σε «The Kinks». Κάπως έτσι ξεκίνησε η καριέρα ενός από τα σημαντικότερα μουσικά συγκροτήματα της βρετανικής σκηνής. Τα δυο πρώτα τους single το «Long Tall Sally» και το «You Still Want Me» περνάνε αδιάφορα και χωρίς καμία επιτυχία. Το «Really Got Me», όμως, σκαρφαλώνει στην κορυφή των μουσικών charts σε Βρετανία και Αμερική και ανοίγει την χρυσή περίοδο του συγκροτήματος.

Από το 1964 ως το 1996 όπου και διαλύονται, το συγκρότημα κυκλοφορεί 23 άλμπουμ με πολλές επιτυχίες μέσα. Τα μέλη του συγκροτήματος αλλάζουν ριζικά πολλές φορές με τα αδέρφια Davies να παραμένουν αμετακίνητοι και η ψυχή του όλου πράγματος, ιδιαίτερα ο Ray που γράφει τους στίχους και τραγουδά ως frontman. Το 1996 το συγκρότημα διαλύεται όχι μόνο λόγω της απουσίας επιτυχιών, αλλά και λόγω της κακής σχέσης μεταξύ των δύο αδερφών Davies που ήταν και παρέμειναν για χρόνια προβληματικές.

Σε μια εποχή όπου μεσουρανούσαν από την μία οι Beatles και από την άλλη οι Rolling Stones και οι Who, οι Kinks κατάφεραν μουσικά να επηρεάσουν σε τεράστιο βαθμό τη βρετανική μουσική σκηνή και όχι μόνο, από τα riffs τους στην κιθάρα πριν καν εμφανιστεί η punk μουσική μέχρι την επιρροή τους στην δημιουργία της Britpop και συγκροτημάτων, όπως οι Oasis και οι Blur.

18 χρόνια από την οριστική διάλυσή τους οι Kinks φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι σύντομα θα ξανασμίξουν μουσικά και εμείς θυμόμαστε τα πέντε καλύτερα τραγούδια τους.

«Όταν ήμασταν μαζί (σ.σ. τα αδέρφια Davies) πυροδοτούσαμε ο ένας τον άλλον. Αν και δεν βλεπόμαστε πολύ, σήμερα το πρωί βρήκα δυο τραγούδια που είχαμε ηχογραφήσει μαζί στον υπολογιστή μου, ο ήχος τους είναι αξέχαστος.» Ray Davies, 2011

You really got me – 1964

Waterloo Sunset  – 1967

Lola – 1970

Victoria – 1969

All day and all of the night – 1964

Σχόλια

X