Εκατομμύρια γυναίκες -και όχι μόνο- γέμισαν το Σάββατο τους δρόμους της Ουάσιγκτον και δεκάδων πόλεων στις ΗΠΑ αλλά και τον κόσμο ενάντια στην ορκωμοσία Τραμπ.

Η λεγόμενη «Πορεία των Γυναικών»-Women’s March αποδείχθηκε μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις γυναικών των τελευταίων χρόνων με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές να συμμετέχουν σε πάνω από 650 συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε όλο τον πλανήτη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της κινητοποίησης, η εκτίμηση είναι ότι περίπου 5 εκατομμύρια διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες.

Οι διαδηλωτές έκαναν ξεκάθαρο ότι ο μισογυνισμός και η σεξιστική ρητορική του Ντόναντ Τραμπ δεν είναι ανεκτά.

Η Πορεία στην Ουάσιγκτον που ήταν και το επίκεντρο των κινητοποιήσεων, φαίνεται πως προσέλκυσε πολύ περισσότερο κόσμο απ’ ότι μία μέρα νωρίτερα η επίσημη τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ: περίπου 200.000 διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους γύρω από το Καπιτώλιο και τον Λευκό Οίκο.

Εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν και σε άλλες δεκάδες αμερικανικές πόλεις: στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, το Ντένβερ, τη Βοστόνη. Περίπου 750.000 διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους του Λος Άντζελες, ενώ περίπου 400.000-600.000 διαδήλωναν στη Νέα Υόρκη.

Από τις διαδηλώσεις δεν έλειψαν ούτε τα συνθήματα αλλά ούτε και τα ευφυή πανό.

Πάνω από 650 συγκεντρώσεις είχαν προγραμματιστεί σε πόλεις ανά την υφήλιο: Λονδίνο, Άμστερνταμ, Τόκιο, Σίδνεϊ, Μελβούρνη.

Δείτε εδώ τη γκαλερί φωτογραφιών απ’ όλο τον κόσμο των New York Times

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από Reuters και Women’s March

Σχόλια

X