Φωτογραφίες: Κίμωνας – Αλέξης Κοκκινάρης

Πορεία συμπαράστασης στα θύματα της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε το Σάββατο (10/10) στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Σύνταγμα.

Η επίθεση ήταν από τις πιο αιματηρές των τελευταίων χρόνων στην Τουρκία, καθώς η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για περίπου 90 νεκρούς, ενώ το HDP-Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών και πλήθος εναλλακτικών ΜΜΕ μιλούν για 128 νεκρούς και πολλούς σοβαρά τραυματίες. Η ευθύνη για το χτύπημα δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, αλλά προκαλεί πολλά ερωτηματικά μιας και οι εκλογές της 1ης Νοεμβρίου πλησιάζουν στη γείτονα χώρα, στην οποία για άλλη μια φορά πλήγηκε η ελευθερία, η δημοκρατία και το αίτημα των ανθρώπων για ειρήνη.

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης οργανώθηκε με κάλεσμα μέσω facebook από φορείς και οργανώσεις.

Με κεντρικό σύνθημα «Το κράτος δολοφόνων θα δώσει λογαριασμό», οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την τουρκική πρεσβεία. Το 3pointmagazine.gr ήταν εκεί:

πορεια τουρκιας
πορεια τουρκιας2

πορεια τουρκιας3

πορεια τουρκιας4

πορεια τουρκιας5

πορεια τουρκιας6

πορεια τουρκιας7

πορεια τουρκιας8

πορεια τουρκιας9

πορεια τουρκιας10

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια