Τις χτύπησαν και τις άφησαν αιμόφυρτες μετά από μια τρομακτική ομοφοβική επίθεση που δέχθηκαν σε λεωφορείο στο Λονδίνο.

Όλα ξεκίνησαν όταν την Πέμπτη 30/5, η 28χρονη Μελάνια Γκέιμονα και η Αμερικανίδα φίλη της Κρις πήραν το λεωφορείο για να επιστρέψουν σπίτι μετά τη νυχτερινή έξοδό τους στο δυτικό Χάμπστεντ.

Κάποια στιγμή, όταν κάποιοι άγνωστοι άνδρες κατάλαβαν ότι εκείνη και η φίλη της ήταν ζευγάρι, άρχισαν να τις ζητούν επίμονα να φιληθούν ενώ έκαναν παράλληλα σεξιστικά σχόλια και άσεμνες χειρονομίες. Όταν οι δυο κοπέλες αρνήθηκαν, οι άνδρες άρχισαν να τις γρονθοκοπούν.

«Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι την Κρις ανάμεσά τους και να τη δέρνουν. Προσπάθησα να ηρεμήσω τα πράγματα γιατί δεν είμαι συγκρουσιακός άνθρωπος. Τους ζήτησα να μας αφήσουν ήσυχες γιατί η Κρις δεν αισθανόταν καλά. Χωρίς να το σκεφθώ μπήκα ανάμεσά τους… Προσπάθησα να την τραβήξω πίσω και να την υπερασπιστώ και μετά άρχισαν να δέρνουν εμένα. Δεν ξέρω καν αν έμεινα αναίσθητη από τα χτυπήματα… Ένιωσα αίμα, αιμορραγούσα στα ρούχα μου και σε όλο το πάτωμα», δήλωσε η Μελάνια στη βρετανική Daily Mail.

Μετά την επίθεση η Μελάνια ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία με την ίδια και την κοπέλα της να είναι καλυμμένες με αίμα με στόχο να προβληματίσει τον κόσμο για τα περιστατικά κακοποίησης που συχνά αντιμετωπίζουν τόσο οι γυναίκες όσο και τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

*Αλιευμένο από το Antivirus

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X