«Η μόνη μου επιθυμία είναι να τιμωρηθεί ο δράστης. Δεν μπορώ να ξέρω ότι κυκλοφορεί ελεύθερος» λέει η φοιτήτρια, με τον δράστη να απαντά ότι… προκλήθηκε

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός άνδρα που επιτέθηκε σε μία 21χρονη γυναίκα σε λεωφορείο της Κωνσταντινούπολης επειδή «φορούσε μίνι σορτς κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού» εξέδωσε ο εισαγγελέας.

Όπως αναφέρει η Χουριέτ, στις 14 Ιουνίου, η φοιτήτρια Melisa Sağlam δέχτηκε επίθεση από έναν άνδρα καθώς επρόκειτο να αποβιβαστεί από ένα μίνι λεωφορείο στην περιοχή Pendik της Κωνσταντινούπολης. Ο ύποπτος φέρεται να της είπε: «Δεν ντρέπεσαι να ντύνεσαι με αυτόν τον τρόπο κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού;» πριν την χτυπήσει.

Μετά το περιστατικό, η φοιτήτρια κατήγγειλε τον άνδρα με αποτέλεσμα να φυλακιστεί τρεις ημέρες αργότερα, στις 17 Ιουνίου. Ωστόσο, αφού έδωσε τη μαρτυρία του στο αστυνομικό τμήμα Kızılateş, απελευθερώθηκε εν αναμονή έρευνας.

Ο δράστης Ercan Kızılateş στην υπεράσπισή του είπε ότι… προκλήθηκε. Στις 19 Ιουνίου η φοιτήτρια υπέβαλε αναφορά στο εισαγγελέα καταδικάζοντας την απελευθέρωση του δράστη.

«Η μόνη μου επιθυμία είναι να τιμωρηθεί ο δράστης. Δεν μπορώ να ξέρω ότι κυκλοφορεί ελεύθερος. Μετά την επίθεση δεν μπορώ να πάω πουθενά χωρίς τη μητέρα μου. Δεν μπορώ να μπαίνω ούτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς» είπε η νεαρή φοιτήτρια μιλώντας στην Χουριέτ.

Το βίντεο της επίθεσης:

Πηγή: left.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X