Άκου ανθρωπάκο, εσύ που πανηγυρίζεις που κλείνει ένα μαγαζί, εσύ που βγάζεις όλα τα καταπιεσμένα απωθημένα σου για να υπερασπιστείς το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, εσύ ο ανίδεος “τιμητής” της λογικής και της σωφροσύνης, εσύ που χαίρεσαι που μένουν 2.656 άνθρωποι -επιπλέον- χωρίς δουλειά.

Εσύ ανθρωπάκο που μπορεί να μην έχεις δουλειά και λεφτά και χαίρεσαι που κάποιοι άνθρωποι “πέφτουν” στην κατάστασή σου. Χαίρεσαι που επιτέλους κλείνει ένας φορέας ρουσφετιού και λαμογιάς. Μακάρι για σένα να γίνονταν ιδιωτικά τα σχολεία (με τους χασομέρηδες βολεμένους δασκάλους), τα νοσοκομεία (με τους τεμπέληδες γιατρούς που παίρνουν φακελάκια), τα λιμάνια (με τους άθλιους ναυτεργάτες που δεν αφήνουν τον κόσμο να εκδράμει στα νησιά), οι μεταφορές (όπου όλοι έχουν διοριστεί και παίρνουν 2.000 μισθό).

Τα παραπάνω λόγια είναι δικά σου ανθρωπάκο και τα είπες είτε έτσι ακριβώς, είτε κεκαλυμμένα σε έναν μανδύα αγανάκτησης και οργής, με προσωπικές εκρήξεις ηθικής κάθε φορά που κάποιος από τους κλάδους αυτούς προκήρυσσε απεργία.

Είσαι εσύ ανθρωπάκο που όταν ένας φασίστας χτύπησε έναν άνθρωπο εσύ είπες: “Καλά της έκανε, της παλιολεσβίας. Δεν σταματάει να μιλάει”. Είσαι εσύ που πανηγύριζες όταν συλλάμβαναν και λοιδορούσαν οροθετικές ιερόδουλες και έλεγες “καλά τις κάνανε”. Είσαι εσύ που “δεν είσαι ρατσιστής, αλλά η Ελλάδα δεν χωράει άλλους”. Είσαι εσύ που επικροτείς -άμεσα ή έμμεσα- τα ρατσιστικά πογκρόμ των φασιστών απέναντι σε κάθε τι διαφορετικό.

Είσαι εσύ ανθρωπάκο που με τη σιωπή σου και τη συνενοχή σου κλείνεις το μάτι στον Σαμαρά και τον Κεδίκογλου και τους λες “συνεχίστε”.

Άκου ανθρωπάκο, εσύ που χαίρεσαι που η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση, μάθε ότι οι αργόσχολοι και οι παχυλά αμειβόμενοι της ΕΡΤ δεν θα μείνουν χωρίς δουλειά. Αντιθέτως θα πάρουν την αποζημίωσή τους για το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβρη θα περάσουν πάλι από το ταμείο για να προσληφθούν στην “νέα” δημόσια τηλεόραση.

Άκου ανθρωπάκο, εσύ που διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου για τα εξωφρενικά ποσά που δίνεις στην ΕΡΤ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Εσένα που σου έκοψαν τον μισθό και τη σύνταξή σου, για να υπάρξουν οι προδιαγραφές για την χορήγηση νέας δόσης. Τα λεφτά σου όμως ανθρωπάκο πήγαν στράφι. Ή μάλλον πήγαν εκεί που θα ήθελες να πάνε: όχι στη δημόσια τηλεόραση, αλλά στην ιδιωτική. Πήγαν στο δάνειο των 98 εκατ. στο Mega του Μπόμπολα.

Άκου ανθρωπάκο, τα media shop δεν δίνουν στην ΕΡΤ τη διαφήμιση που δικαιούται λόγω της τηλεθέασής της, κρατώντας αυτό το κονδύλι για τους φίλους των ιδιωτικών καναλιών. Αυτή την αδικία εναντίον της ΕΡΤ καμιά διοίκηση δεν προσπάθησε να την ανατρέψει. Όταν μάλιστα στο παρελθόν υπήρξαν διώξεις κατά εταιρειών τηλεθέασης για ψεύτικες μετρήσεις που αδικούσαν την ΕΡΤ, η Διοίκηση της ΕΡΤ κατέθεσε στον εισαγγελέα υπέρ της εταιρείας τηλεμετρήσεων και την αθώωσε.

Άκου ανθρωπάκο, το μεγάλο φαγοπότι στην ΕΡΤ δεν έγινε από τους εργαζόμενούς της. Δεν έστησαν οι ίδιοι υπερτιμολογημένες παραγωγές, βάζοντας δικούς τους ανθρώπους, δεν αποφάσισαν οι εργαζόμενοι να αναλάβουν το κόστος της Eurovision και του Champions League. Δεν αποφάσισαν οι εργαζόμενοι να προσλαμβάνονται ανίκανοι άνθρωποι που το μόνο που ήξεραν ήταν να ανταλλάσουν φιλοφρονήσεις με την Πετρούλα, αλλά και ατάλαντες γλάστρες-κόρες πρώην υπουργών.

Το πρόβλημα ανθρωπάκο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, που οι ίδιες οι κυβερνήσεις διόριζαν όλα αυτά τα χρόνια, θα βρουν τις θέσεις και τους παχυλούς μισθούς τους και πάλι. Είτε από Σεπτέμβρη, οπότε και θα δημιουργηθεί το πλέον απροκάλυπτο προπαγανδιστικό παραμάγαζο της κυβέρνησης, στο οποίο θα στέλνει ο Μουρούτης μονταρισμένα βίντεο και οι εργαζόμενοι θα του δίνουν συγχαρητήρια, είτε σε κάποιο άλλο μαγαζί. Άλλωστε αυτοί ποτέ δεν χάνονται.

Το πρόβλημα ανθρωπάκο είναι με τους αξιοπρεπείς. Αυτούς που δεν έχουν κουμπάρο τον Κεδίκογλου, αυτούς που τόσα χρόνια κάνουν αξιοπρεπώς τη δουλειά τους, δεχόμενοι εντολές από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Αυτούς που τόσα χρόνια έπαιρναν έναν μισθό όπως ο δικός σου.

xeria

Και βέβαια το πρόβλημα ανθρωπάκο είναι η ανοχή σου στην τόσο απροκάλυπτη βία που ασκεί η κυβέρνηση. Είναι η νωθρότητά σου μπροστά σε φασίζουσες νοοτροπίες και η άρνησή σου να αντιδράσεις.

Εσύ βέβαια ανθρωπάκο δεν θα επηρεαστείς και πολύ. Θα συνεχίσεις να βλέπεις τον Πρετεντέρη και τον Τράγκα. Θα συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη Μενεγάκη και τα τούρκικα σίριαλ. Το πολύ πολύ θα βλέπεις στον υπολογιστή σου πια, τους αγώνες Champions League.

Δεν περιμένω από σένα άλλωστε ανθρωπάκο να σου λείψει το Τρίτο Πρόγραμμα (αλήθεια το γνωρίζεις;), τα μουσικά σύνολα, οι αθλητικές μεταδόσεις και ο “Εξάντας”.

Συνέχισε έτσι ανθρωπάκο…

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια