Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί ακόμη μια αστυνομική επιχείρηση για εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά, στην περιοχή των Εξαρχείων, κοντά στο Κολωνάκι, κατάληψη γνωστή ως 5ο Λύκειο. Πρόκειται για παλιό σχολείο στο οποίο είχαν βρει στέγη μετανάστες και πρόσφυγες.

Και σε αυτό το εγκαταλελειμμένο κτίριο είχαν βρει στέγη πολλές οικόγενειες προσφύγων, γι’ αυτό κι ανάμεσα στους δεκάδες πρόσφυγες είναι και παιδιά.

«Προσπαθούν να μας θάψουν αλλά ξεχνάνε ότι είμαστε σπόροι, ότι είμαστε παραπάνω από έναν απλό αριθμό, από ένα κατειλημμενο κτήριο, είμαστε μια κοινότητα. Κανένας και καμιά δεν είναι παράνομος/η στον κόσμο μας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Κανένας εγκλησμός δεν είναι φιλόξενος. Η ελεύθερη μετακίνηση είναι δικαίωμα όλων μας», το μήνυμα της κατάληψης στη σελίδα της στο facebook.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχει γίνει τουλάχιστον μια προσαγωγή φωτορεπόρτερ, που βρέθηκε στο σημείο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια