Μία ακόμη φάλαινα- θύμα της περιβαλλοντικής ρύπανσης στις Φιλιππίνες, καθώς κατάπιε 40 κιλά πλαστικό.

Οι λιμενικές αρχές στις Φιλιππίνες ανέσυραν από την ακτή μία νεαρή φάλαινα, η οποία ξεβράστηκε νεκρή το Σάββατο. Σύμφωνα με τη νεκροψία, η αίτια θανάτου ήταν το γαστρικό σοκ που υπέστη το θηλαστικό εξαιτίας κατάποσης πλαστικών υλικών.

Ερευνητές στην πόλη Νταβάο, στο νησί Μιντανάο, εντόπισαν στην εσωτερικό της φάλαινας 16 πλαστικούς σάκους ρυζιού, τσάντες αγορών και πολλά άλλα σκουπίδια, προερχόμενα από ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ο αρμόδιος βιολόγος από το Μουσείου Συλλεκτών D ‘Bone που διενήργησε την αυτοψία σχολίασε πως ήταν «το περισσότερο πλαστικό που έχουμε δει ποτέ σε μια φάλαινα».

Η χρήση πλαστικών μιας χρήσης αναδεικνύεται σε μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα για τις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς σύμφωνα με την έκθεση Ocean Conservancy, του 2017, η Κίνα, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ έχουν μολύνει τους ωκεανούς με περισσότερο πλαστικό από όσο ο υπόλοιπος κόσμος συνολικά.

Τον περασμένο Ιούνιο ξεβράστηκε φάλαινα στην Ταυλάνδη, με πλαστικές σακούλες 8 κιλών στο στομάχι της, αλλά και το Νοέμβριο βρέθηκε νεκρή φάλαινα στην Ινδονησία με 6 κιλά πλαστικών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια