Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 23χρονο Παλαιστίνιο και τραυμάτισαν τουλάχιστον άλλους τρεις  κατά τη διάρκεια ολονύκτιας επιδρομής του ισραηλινού στρατού σε προσφυγικό καταυλισμό κοντά στη Ραμάλα. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ επειδή τους πέταξαν πέτρες.

Ο Mohammed , 23 ετών, πυροβολήθηκε κοντά στο στρατόπεδο προσφύγων Qalandiya, βόρεια της κατεχόμενης ανατολικής Ιερουσαλήμ, δήλωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας την Τρίτη.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σε αρκετά παλαιστινιακά σπίτια σε αρκετές γειτονιές στη Δυτική Όχθη και ότι συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου στην περιοχή και ύστερα οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν αληθινά πυρά καθώς και δακρυγόνα.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, δύο κάτοικοι δήλωσαν ότι οι στρατιώτες έφτασαν στην περιοχή Qalandiya νωρίς την Τρίτη για να προβούν σε συλλήψεις και νεαροί τους έριξαν πέτρες.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι υπήρξε “ταραχή” κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στην κοντινή περιοχή Kufr Aqab και “πέτρες και εκρηκτικές συσκευές εκτοξεύτηκαν στα στρατεύματα, τα οποία ανταποκρίθηκαν με πυρκαγιά”.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X