Λίγες ώρες μετά την απόφαση που τους κρατάει στη φυλακή

Μια πρωτοφανής και εκδικητική απόφαση εξέδωσε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας σήμερα. Με ψήφους 3-2 απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της ποινής της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ. (οι δύο δικαστές που μειοψήφησαν είχαν την άποψη να αντικατασταθεί η έκτιση της ποινής με περιοριστικούς όρους). Και δυο τους οδηγούνται πίσω στις φυλακές.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου, Ιωάννης Προβατάρης, υποστήριξε ότι δεν στηρίζεται η υπέρμετρη – ανεπανόρθωτη βλάβη κατά τη φυλάκισή και κρίνεται πιθανή η τέλεση νέων εγκλημάτων. Έτσι πρότεινε τη μη αναστολή της ποινής μέχρι την οριστική εκδίκαση της έφεσης. Αξίζει αν σημειωθεί ότι πρόκειται για τον ίδιο εισαγγελέα που είχε προτείνει αναστολή των ποινών στις υποθέσεις: για τα δομημένα ομόλογα, για το «noor1», ενώ δεν δίστασε -το 2015- να εισηγηθεί την αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και του Χρήστου Παππά με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μηνου, κρίνοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσουν νέα εγκλήματα.

Διαβάστε περισσότερα

Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της Ηριάννας

Η οργή ήταν εμφανής στους εκατοντάδες αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Σημειώθηκαν συγκρούσεις μικρής έντασης με δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν παρετεγμένες.

Η πρώτη οργανωμένη αντίδραση – πρωτοβουλία δεν άργησε να παρθεί. Και έτσι λίγες ώρες μετά την απόφαση καλείται μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα. Στις 21:00 στο Μοναστηράκι.

Διαβάστε αναλυτικά την σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αλληλέγγυοι που κινητοποιούνται:

Το δικαστήριο απέρριψε σήμερα το μεσημέρι το αίτημα αναστολής της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή. Ως άμεση απάντηση στη φασιστική αυτή απόφαση, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 9:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ στην ΠΛΑΤΕΙΑ στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ. Να είμαστε όλοι εκεί να στηρίξουμε την Ηριάννα και τον Περικλή. Όταν η αδικία γίνεται νόμος τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον. Πρωτοβουλία συντρόφων και συντροφισσών

Από toperiodiko.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X