Την εκτίμηση πως ο σκοπός της τοποθέτησης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, καθώς ο νέος υπουργός «γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα» και μπήκε πολύ δυναμικός, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. Επισήμανε πως ο Μ. Χρυσοχϊδης αφουγκράζεται τους απλούς αστυνομικούς και μπορεί να παράγει γρήγορα έργο, ενώ εκτίμησε πως η ομάδα ΔΕΛΤΑ θα επανιδρυθεί άμεσα. Εξέφρασε πως οι αρχές πρέπει να προχωρήσουν με σταδιακή τακτική και να μην μπουν «σαν οδοστρωτήρας στα Εξάρχεια».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο γγ των Ειδικών Φρουρών δήλωσε πως «ο Μ. Χρυσοχοϊδης γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Γι’ αυτό και μπήκε πολύ δυναμικός. Φαίνεται ότι θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, εμείς τον ξέρουμε από το 1999 στην πρώτη του θητεία. Ήμασταν η πρώτη φρουρά στο σώμα και σαν σωματείο». Είπε χαρακτηριστικά πως «συνεργαστήκαμε όλες τις φορές που ήταν στο υπουργείο και αυτό που είδα σε όλο το διάστημα που ήταν υπουργός ήταν ότι καλούσε τη μαρίδα», τονίζοντας πως ο νέος υπουργός ΠΡΟΠΟ αφουγκραζόταν και λάμβανε υπ’ όψιν όχι μόνο τις φωνές των ανωτέρων αξιωματικών αλλά και των απλών αστυνομικών, για τους οποίους όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έλεγε «θέλω να ακούσω τα παιδιά μου».

Σύμφωνα με τον Σ. Μαυροειδάκο, διαφαίνεται η πολιτική βούληση για να γίνουν πράγματα στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, θέτοντας ως παράδειγμα την εκτίμηση του ότι η ομάδα ΔΕΛΤΑ θα ιδρυθεί άμεσα αλλά και ότι θα υπάρξει μέριμνα για τον εξοπλισμό της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών. «Πολιτική βούληση είναι αυτό που θα δώσει εντολή ο Χρυσοχοίδης να γίνει, στην επόμενη φυσική ηγεσία» δήλωσε.

Όσον αφορά το θέμα της παραίτησης τού μέχρι πρότινος Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αριστείδη Ανδρικόπουλου, την οποία και ζήτησε ο Μ. Χρυσοχοίδης, τόνισε πως «επρόκειτο για αναμενόμενη κίνηση αφού τα πεπραγμένα της προηγούμενης ηγεσίας έδειχναν τάση μη ενασχόλησης με την καθημερινότητα και κατ’ επέκταση τα πρακτικά προβλήματα που είχαν να λύσουν».

Αναφερόμενος στο θέμα των Εξαρχείων, ο γγ Ειδικών Φρουρών διατύπωσε την άποψη πως το πρόβλημα δεν λύνεται από την μια μέρα στην άλλη και θέλει μεθοδικότητα. «Επιχειρησιακό σχέδιο υπάρχει ήδη και θα αποδειχθεί ότι είναι καλό», δήλωσε, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση οι αρχές πρέπει να προχωρήσουν με σταδιακή τακτική και σε καμία περίπτωση να μην μπουν «σαν οδοστρωτήρας στα Εξάρχεια».

*Από το thepressproject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια