petros doukasΓιατί δεν είστε μόνοι πια. O Πέτρος Δούκας είναι εδώ… Εμφανίστηκε σαν μάννα εξ ουρανού εκεί που είχαμε απελπιστεί… και επιτέλους έδωσε την πολυπόθητη λύση στο πρόβλημα της ανεργίας και της κρίσης μαζί. Συγκεκριμένα, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών πρότεινε να προσλαμβάνονται άνεργοι για τρεις μήνες στο Δημόσιο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή και τον ιδιωτικό τομέα… αμισθί, για να “ξετριφτούν”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει*.

Γιατί να κάθεστε και να ψάχνετε μια δουλειά με μισθό; Γιατί να κατεβαίνετε στο δρόμο και να διαμαρτύρεστε για την ανεργία; Γιατί να μορφώνεστε για να πιάσετε μια δουλειά που θα σας αρέσει; Τώρα μπορείτε να δουλεύετε για το κράτος που σας έφερε στην κατάσταση που είστε τώρα ή για τον εργοδότη σας που σας απέλυσε πριν λίγους μήνες… και μάλιστα εντελώς δωρεάν!

Επιτέλους μην είστε βάρος στο κράτος σας και στους εργοδότες! Κάντε κάτι χρήσιμο εκτός του να πηγαίνετε στον ΟΑΕΔ. Σαν καλοί άνεργοι και πατριώτες μαζέψτε τις ελιές για να τρώει υγιεινό λάδι ο Πετράκης, μπαζώστε καμιά λακκούβα στους δρόμους μην πέσει η Πόρσε κανενός και γρατζουνιστεί, κυνηγήστε τους γλάρους στις παραλίες γιατί ενοχλούν την κάθε κυρία Λάτση, φυτέψτε τα δένδρα στην Πεντέλη και την Πάρνηθα για να τα κόψει με χαρά ο Μπόμπολας μετά από λίγο για κάνα αυθαίρετο, κάντε τον καθαριστή, την γραμματέα, το παιδί για τα θελήματα για τον κάθε καημένο εργοδότη που τον έχει χτυπήσει αλύπητα η κρίση και δεν μπορεί να καθαρίζει πια την πισίνα του.

Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι ο Πετράκης θέλει να μας κάνει σκλάβους του 21ου αιώνα. Όχι ρε παιδιά… είναι δουλεία άλλωστε το να δουλεύει τσάμπα κάποιος στα Δημόσια έργα και υπηρεσίες για να χτίσει όλα αυτά που υποτίθεται πληρώνει μέσω της φορολογίας; Το να δουλεύει για την καημένη την χώρα που πρέπει να ξεχρεώσει όταν αυτός ποτέ του δεν δανείστηκε και όταν επιπλέον έχει πληρώσει 10 δόσεις χαρατσιού και ειδικού φόρου; Το να δουλεύει για να μην σκέφτεται ότι είναι άνεργος ενώ είναι, για να νομίζει ότι κάνει κάτι ενώ στην πραγματικότητα έχει καταδικαστεί σε απραγία; Για να κάνει την χαμαλοδουλειά την ώρα που ο ίδιος φτωχαίνει και οι άλλοι συνεχίζουν να πλουτίζουν;

Μπορεί να φαίνεται σαν δουλεία αλλά δεν είναι, και άμα είναι, είναι για το καλό της χώρας βρε παιδιά!… Για την ανάπτυξη ρε γαμώτο, για την Ελλάδα μας!

Πάντως μπορεί τέτοιες προτάσεις όπως του κ.Δούκα να φαίνονται κωμικές αλλά μην ξεχνάμε κάποιες άλλες παρόμοιες προτάσεις που έγιναν δυστυχή πραγματικότητα, όπως ο 6μηνος πρακτικάριος φοιτητής που θα έπαιρνε μια γεύση της δουλειάς και που τελικά έγινε αιώνιος πρακτικάριος.

*Ο Πέτρος Δούκας έγραψε στην προσωπική του σελίδα: «Όλοι οι άνεργοι να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Ιδιωτικός Τομέας. Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα. Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για 3 μήνες εντελώς δωρεάν! Γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώσουν! Απ’ την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό οι άνεργοι να ξετριφτούν, να μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή.»

 

Κατερίνα Καραβία

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια