Ο κόσμος είναι πολύ σκληρός, ειδικά όταν προσπαθεί να χωρέσει όλη την κακία του μέσα σε μόλις 140 χαρακτήρες, όπως δηλαδή γίνεται στο twitter. Το παρακάτω βίντεο μάς δείχνει άστεγους ανθρώπους, οι οποίοι διαβάζουν μπροστά από την κάμερα διάφορα σκληρά και γεμάτα κακία αλλά και άγνοια tweets που αποδοκιμάζουν την “κατάστασή” τους.

Το κλιπ, το οποίο γυρίστηκε από το δημιουργικό γραφείο της Leo Burnett στο Τορόντο, έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τα προβλήματα των αστέγων και κλείνει με το μότο “ας βάλουμε μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X