Άραγε, όσες παρκάρουν χάλια να έχουν άπλυτα πιάτα;

Με απορίες ξύπνησε σήμερα ο εθνικός μας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς. Επηρεασμένος από το νέο κυβερνητικό σχήμα, για τη στελέχωση του οποίου «οι γυναίκες ήταν πιο διστακτικές από τους άνδρες», επεδίωξε να συσχετίσει την υψηλή πολιτική με την καθημερινή ζωή. Το επιχείρημά του, ωστόσο, μας προσπέρασε πιο γρήγορα και απο τα σερβίς του, ενώ ήταν κάπως λιγότερο εύστοχο από αυτά. Αναμένεται ακόμη η αντίδραση των φανατικών υποστηρικτών του, Τσιτσιπάς Χούλιγκανς.

Ανοιχτό το ερευνητικό ερώτημα συσχετισμού ικανότητας στάθμευσης και πλυμένων πιάτων

Το ερώτημα φαντάζει ρηξικέλευθο στην προσέγγισή του, ενώ προβλέπεται να το διεκδικήσουν ερευνητικά κοινωνικές, ανθρωπιστικές, αλλά και θετικές επιστήμες, σε μία μάχη κυρίαρχου λόγου σε ένα νέο πεδίο ανθρώπινης συμπεριφοράς που μόλις ανακαλύφθηκε.

Θα αναμέναμε από την νέα Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ως μίας εκ των 5 γυναικών σε ένα κυβερνητικό σχήμα των 54 ατόμων, να χρηματοδοτούσε αντίθετη έρευνα ( «Οι άνδρες που παρκάρουν έυκολα, γιατί δεν πλένουν τα πιάτα τους;»). Δυστυχώς, η έρευνα μετακινήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όπου θα την αναλάβει περισπούδαστα και φεμινιστικά ο  αρμόδιος Υπουργός, κος Άδωνις Γεωργιάδης.

Σεξιστικό αστείο=Κακό αστείο

Προφανώς δεν θα κανιβαλίσουμε το Στέφανο Τσιτσιπά για τα άστοχα αστεία του. Μπορεί ο καθένας να δει και να κρίνει το χιούμορ του. Ωστόσο, μαζί με την προβολή, έρχεται και η έκθεση. Αυτή καλεί για μια διαφορετική προσέγγιση από ένα προσωπικό, κλειστό προφίλ.

Αντί για μια σειρά αμφίβολης ευστοχίας αστεία, το προφίλ του Στάφανου Τσιτσιπά θα μπορούσε να γίνει πηγή έμπνευσης για μικρές τενίστριες και μικρούς τενίστες. Άλλωστε, τι θα είχε να πει ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε ένα κορίτσι που μπορεί να θαυμάζει την πορεία του στα τουρνουά και να θέλει να την μιμηθεί; Κάτι για πάρκινγκ, κάτι για πιάτα ή κάτι για πολλή, σκληρή δουλειά και μια κουβέντα υποστήριξης;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια