Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες καταδίκασε τη σύλληψη και κράτηση του Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος, όπως υποστήριξε ο Μοράλες, “διώκεται επειδή αποκάλυψε πως οι ΗΠΑ ευθύνονται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δολοφονίες αμάχων και διπλωματική κατασκοπεία”.

“Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την κράτηση του Τζούλιαν Ασάνζ και την καταστρατήγηση της ελευθερίας του λόγου”, έγραψε στο Twitter ο Μοράλες την Πέμπτη.

“Είμαστε αλληλέγγυοι με αυτόν τον αδερφό που διώκεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ επειδή έφερε στο φως τις παραβιάσεις της στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις δολοφονίες αμάχων και τη διπλωματική κατασκοπεία”.

Ο συνιδρυτής του WikiLeaks συνελήφθη μέσα στην πρεσβεία του Εκουαδόρ (Ισημερινού) στο Λονδίνο από τη βρετανική αστυνομία το πρωί της Πέμπτης (11/04), ύστερα από σχεδόν επτά χρόνια de-facto κατ’ οίκον περιορισμού. Ο Ασάνζ κρίθηκε ένοχος όταν δεν παρέστη στη δίκη που θα έκρινε αν θα αφηνόταν ελεύθερος με εγγύηση το 2012, και επίσης είναι αντιμέτωπος με την έκδοσή του στις ΗΠΑ υπό την κατηγορία της συνωμοσίας τέλεσης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Η κατηγορία αυτή σχετίζεται με τη δημοσιοποίηση από τον Ασάνζ απόρρητων εγγράφων που διέρρευσαν από την πληροφοριοδότρια του Αμερικανικού Στρατού Τσέλσι Μάνινγκ. Μια από τις μεγαλύτερες διαρροές του είδους στην ιστορία, με τα έγγραφα που μεταφέρθηκαν να περιλαμβάνουν 251.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα και λεπτομερές υλικό για τα φερόμενα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Ο πρώην Πρόεδρος του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορρέα -του οποίου η κυβέρνηση παρείχε το άσυλο στον Ασάνζ το 2012- χαρακτήρισε τον αμερικανόφιλο διάδοχό του Λενίν Μορένο ως “τον μεγαλύτερο προδότη στην ιστορία του Εκουαδόρ” για την ανάκληση του ασύλου και για το ότι επέτρεψε στους βρετανούς αστυνομικούς να εισέλθουν στην πρεσβεία της χώρας του.

Με πληροφορίες από www.rt.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια