Έφυγε από τη ζωή ο Θάνος Ανεστόπουλος. Πριν λίγο ο φίλος και φωτογράφος του Ηλίας Μωραΐτης ανήρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook φωτογραφία του μουσικού, στην οποία τον αποχαιρετά: “Καλό ταξίδι φίλε μου… Σε ευχαριστώ για όλα”.

thanos_anestopoulos

Πριν ένα χρόνο και 4 μήνες ο Θάνος Ανεστόπουλος, γνωστός όχι μόνο για τα τραγούδια και τους στίχους του, αλλά και για τα ποιήματα και τα σκίτσα του είχε αποκαλύψει στο προσωπικό του λογαριασμό ότι πάσχει από καρκίνο.

Έγραφε τότε..

“ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ…”

Καλημέρα σε όλες τις φίλες και τους φίλους μου. Η πρακτική της συγκάλυψης της ασθένειάς μου περισσότερο κακό μου κάνει ψυχολογικά, παρά καλό. Επιθυμώ να αρθρώσω αυτήν την ασθένεια και να το μοιραστώ μαζί σας, παρά να συνεχίσω να αποφεύγω την αλήθεια. Πάσχω από μεταστατικό Καρκίνο των Οστών. O οποίος στην διάγνωσή του είναι αρκετά επιθετικός. Βρίσκομαι σε θεραπεία εδώ και τρεις μήνες περίπου. Προσπαθώ ν ακούσω και να γνωρίσω το σώμα μου στην νέα αυτή κατάσταση. Ζω το στάδιο της αποδοχής αυτής της νέας καθημερινότητας που είναι γεμάτη από όμορφες και άσχημες διαπιστώσεις.

Η μεγαλύτερη από αυτές μέχρι στιγμής υπήρξε η ανθρώπινη αδυναμία μα και η ανθρώπινη δύναμη. Άνθρωποι που ήσαν χρόνια δίπλα μου είτε φιλικά είτε ερωτικά αποφάσισαν να απομακρυνθούν από μένα δηλώνοντας μου πως δεν θα δίνονταν να” θυσιάσουν” την ζωή τους παραμένοντας στο πλάι μου. Κι άλλοι άνθρωποι από το πουθενά που είχα χρόνια να έρθω σε επαφή μαζί τους έτρεξαν με ανιδιοτέλεια και με περιστοίχισαν με την αγάπη τους .Όπως και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να την προσφέρουν. Ευχαριστώ και τους μεν και τους δε, γιατί σε τέτοιες στιγμές δίνεται η ευκαιρία μέσα από τις ανθρώπινες συμπεριφορές και επιλογές να ξεχωρίζει ”η ήρα απ το στάρι”. Είναι αυτό που λέμε ”στα δύσκολα σε θέλω, εκεί αναβλύζει η αγάπη ,η αλήθεια ,και η ανθρωπιά –στα εύκολα καλά περνάμε. Είμαι σε μια δύσκολη μάχη, μα νιώθω δυνατός και μαχητής και ελπίζω να βγω νικητής από αυτήν.

Θέλω να σας στείλω όλη την θετική μου ενέργεια. Ζήστε την κάθε σας μέρα με αλήθεια ,έρωτα ,αγώνα και δημιουργία. Ζήστε την κάθε ημέρα σας σαν να ήταν η τελευταία σας. Γιατί συχνά στην καθημερινότητα μας μεγεθύνουμε μικρά προβλήματα παραμερίζοντας και ξεχνώντας τι σπουδαίο και μεγάλο δώρο είναι η ζωή που μας δόθηκε. Με αγάπη Θάνος Ανεστόπουλος”

Δυστυχώς ο Θάνος Ανεστόπουλος δεν κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο. Παρά τη δύσκολη κατάστασή του πέρασε ένα χρόνο στον οποίο δημιούργησε πολύ, συμμετείχε σε συναυλίες αλληλεγγύης και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα ζωής απέναντι στο θάνατο.

Στα αυτιά μας θα ηχούν πάντα οι λέξεις και οι μουσικές του. Στο σώμα μας θα υπάρχει για πάντα ανεξίτηλη η αίσθηση εκείνου του live στην Τεχνόπολη. Δεν θυμηθήκαμε απλά τα παλιά, αλλά ακροβατήσαμε για λίγο στο σκοινί που ακροβατούσε ο ίδιος καθημερινά, μεταξύ έντονων συναισθημάτων, ζωής και θανάτου.

Αντίο Θάνο Ανεστόπουλε. Μας χάρισες τους πιο διάφανους στίχους και τις πιο διάφανες στιγμές.

Έγινε η απώλεια συνήθειά μας..

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]