Τη στήριξή του στην ισπανική ΜΚΟ Open Arms που διασώζει πρόσφυγες στη Μεσόγειο εξέφρασε ο γνωστός Ισπανός ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ.

Σε βίντεό του ζητεί από τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ να αναλάβει πρωτοβουλία και να ηγηθεί μεταξύ των των κρατών-μελών της ΕΕ μιας διαδικασίας που θα υποδέχεται τους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο σκάφος της ισπανικής ΜΚΟ.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο μπαρδέμ, «η Ισπανία είναι η ιδανική και δίκαιη χώρα για να αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς είναι η χώρα προέλευσης της ΜΚΟ, η οποία επιτελεί ένα εξαίρετο έργο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για τη διάσωση των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους προσθώντας να αποφύγουν καταστάσεις που δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε, με μοναδικό τους στόχο να επιβιώσουν και να προσφέρουν ένα μέλλον στις οικογένειες και στα παιδιά τους».

Συνολικά 151 πρόσφυγες και μετανάστες, συν το πλήρωμα του σκάφους, βρίσκονται ακόμη στα ανοικτά αναμένοντας να τους δεχθεί κάποιος ασφαλής λιμένας για να αποβιβάσουν τους διασωθέντες πρόσφυγες, 11 ημέρες μετά την διάσωσή τους, όπως μεταδίδει η El Publico και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το περασμένο Σάββατο, η σύντροφος του Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουθ καθώς και ο Αντόνιο Μπαντέρας εκφράσθηκαν υπέρ της βοήθειας στην προσπάθεια της Open Arms να ελλιμενισθεί σε έναν ασφαλή προορισμό.

Τη στήριξή του στους 160 μετανάστες του πλοίου Open Arms, στο οποίο δεν επιτρέπει να δέσει η ιταλική κυβέρνηση, εξέφρασε και ο μπασκετμπολίστας Μαρκ Γκασόλ. Ο Ισπανός αθλητής δήλωσε την αλληλεγγύη του και υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια