Κυρώσεις επέβαλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών κατά του μέχρι σήμερα αντιπροέδρου και ειδικού γραμματέα, Σταύρου Μπαλάσκα, καθώς το απόγευμα τον κήρυξε «έκπτωτο» και τον παρέπεμψε στο Διοικητικό Συμβούλιο, «το οποίο ως ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο της θα αποφασίσει, βάσει του Καταστατικού της, για επιβολή σε βάρος του περαιτέρω πειθαρχικής ποινής».

Η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας πήρε την παραπάνω απόφαση λόγω «ευθείας παραβίασης του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και των Αρχών του Κώδικα δεοντολογίας της ΠΟΑΣΥ».

Η έκτακτη συνεδρίαση είχε ως μοναδικό θέμα το περιεχόμενο των δηλώσεων του κ. Μπαλάσκα τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ όπου μιλώντας για την επιχείρηση-«σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ., κατά την οποία εκκενώθηκαν τέσσερις καταλήψεις και προσήχθησαν 143 άνθρωποι -μεταξύ των οποίων 86 γυναίκες και παιδιά.

Ο κ. Μπαλάσκας παρομοίασε τους πρόσφυγες με σκόνη και τους αντιεξουσιαστές με σκουπίδια, ενώ παρά το γεγονός ότι δημοσιογράφοι του σταθμού προσπάθησαν να του δώσουν την ευκαιρία να το «μαζέψει», εκείνος επέμεινε στους απάνθρωπους χαρακτηρισμούς.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως την υπεράσπιση του κ. Μπαλάσκα, ανέλαβε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X