Μόλις είχαμε έκρηξη δίπλα στο πούλμαν της Ντόρτμουντ λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μονακό . Κατά την αναχώρηση του πούλμαν των “κίτρινων”, εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη μπροστά από το όχημα, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το γήπεδο, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το πούλμαν.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η αστυνομία έβαλε φρένο στα σενάρια περί τρομοκρατικής επίθεσης και σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση και από τον σύλλογο. Δεν γνωρίζουμε αν θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι ακόμα.

Πηγή: Luben.tv

UPDATE: Μέσω επίσημης ενημέρωσης από την UEFA, το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 19:45.

Η Suddeutsche Zeitung κάνει λόγο για τρεις εκρήξεις!

Το επίσημο αστυνομικό ανακοινωθέν αναφέρει: “Πριν από τον αγώνα Champions League μεταξύ Ντόρτμουντ και Μονακό, σημειώθηκε έκρηξη κοντά στο πούλμαν της Ντόρτμουντ, λίγο μετά από τις 7 τοπική ώρα. Η τοποθεσία του περιστατικού είναι η Wittbräuckerstraße / Schirrmannweg στο Άνω Ντόρτμουντ. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα παράθυρα του λεωφορείου (μερικώς ή ολικώς) έσπασαν και ένα άτομο τραυματίστηκε. Δεν είναι ακόμα εφικτό να πούμε τι ακριβώς ήταν αυτή η έκρηξη ή πού ακριβώς εξερράγη”.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι “υπήρξαν συνολικά τρεις εκρήξεις στην περιοχή του πούλμαν της Ντόρτμουντ”, δεν αναφέρεται όμως αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

“Ο Μαρκ Μπάρτρα τραυματίστηκε στο χέρι και δέχθηκε πρώτες βοήθειες από τον γιατρό. Αυτά γνωρίζουμε μέχρι στιγμής” έγραψε στο twitter o Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε, εκτελεστικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας και η επίσημη τοποθέτηση της Ντόρτμουντ ανέφερε: “Κατά την έκρηξη, ο Μαρκ Μπάρτρα τραυματίστηκε και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο. Καλή και ταχεία ανάρρωση, Μαρκ”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια