Θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί “Ζουν ανάμεσά μας”! Για να μην γίνονται όμως περίεργοι συνειρμοί σχετικά με συνομωσιολογικές αντιλήψεις και το μυαλό όλων πηγαίνει στον μετρ του είδους, Δημοσθένη Λιακόπουλο, εξηγούμε.

200.000 περίπου παιδιά μεταναστών έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα, έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία, έχουν ζήσει, ονειρευτεί, ερωτευτεί, πονέσει, αγαπήσει την Ελλάδα σαν την μοναδική τους πατρίδα. Κι όμως αυτά τα παιδιά είναι αόρατα για το κράτος, είναι ξένα, είναι παρίες, αφού δεν αναγνωρίζονται σαν Έλληνες, δεν μπορούν να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια, δεν μπορούν να έχουν λόγο στις εθνικές εκλογές.

Αυτά τα παιδιά μας λένε ότι “Θέλω να ζήσω εδώ”, αφού εδώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά, από Έλληνες γονείς. Είναι άλλωστε Έλληνες, όσο και εσύ!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια