Τριάντα έξι χρόνια έμεινε στη φυλακή ένας άνδρας από την Αλαμπάμα επειδή όταν ήταν 20 ετών είχε κλέψει από έναν φούρνο 50 δολάρια. Μάλιστα είχε καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς τη δυνατότητα αναστολής της ποινής. Η ποινή του, ήταν αποτέλεσμα της προηγούμενης παραβατικότητάς του, αφού είχε και πάλι καταδικαστεί το 1979 για ληστεία.

Ο Άλβιν Κέναρντ, όπως είναι το όνομά του, μπήκε στη φυλακή το 1983 και αποφυλακίστηκε τώρα στην ηλικία των 58 ετών.

Τώρα πάντως είναι ελεύθερος και θέλει να δουλέψει ως ξυλουργός, που ήταν το επάγγελμα που έκανε πριν μπει στη φυλακή.

Ο Κέναρντ μπήκε στη διαδικασία αποφυλάκισης μετά από πρόταση ενός δικαστή που εκτίμησε ως αδιανόητη την ποινή και της δικηγόρου του που ανέλαβε αφιλοκερδώς την υπόθεση. Παρόμοιες υποθέσεις υπάρχουν εκατοντάδες στην Αλαμπάμα αλλά οι κρατούμενοι δεν έχουν δικηγόρους.

«Είναι απίστευτα άδικο που εκατοντάδες άνθρωποι στην Αλαμπάμα καταδικάζονται σε ισόβια χωρίς αναστολή για μη βίαια εγκλήματα ή ανθρωποκτονίες», είπε η Κρόουντερ, η δικηγόρος του Κέναρντ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X