Άλλος ένας οδηγός δικύκλου σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας. Ο λόγος για 27χρονο διανομέα και πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα Χανιά, την παραμονή της Πρωτοχρονιά στην περιοχή Χαλεπά.

Δεν πρόκειται για τυχαίο συμβάν. Οι απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι οδηγοί δικύκλων έχουν ως συχνό αποτέλεσμα άσχημους τραυματισμούς. Έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο τον τελευταίο καιρό όμως οι φορές, που οι εργαζόμενοι όχι μόνο τραυματίζονται, αλλά χάνουν και τη ζωή τους όπως ο 27χρονος, για ένα μεροκάματο.

Οι απαιτήσεις για γρήγορες παραδόσεις από τους εργοδότες, ακόμη και με άσχημες καιρικές συνθήκες, υποχρεώνει τους οδηγούς που δυσκολεύονται να βρουν αλλού δουλειά, να τρέχουν με τσίτα τα γκάζια ώστε να μη χάσουν αυτή του ντελίβερι, ακόμη και με απαράδεκτους όρους εργασίας.

Οι εργοδότες εκμεταλλεύονται τη γενικευμένη ανάγκη για εργασία και επιβάλλουν τους όρους τους.  Είναι πολλές οι περιπτώσεις εργοδοτών που πληρώνουν με πολύ χαμηλά μεροκάματα και βάζουν τη μισή ασφάλιση. Ακόμη πιο σπάνια δε παρέχουν όσα είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των οδηγών, επιβαρύνοντας τους ίδιους με επιπλέον κόστος που αδυνατούν να καλύψουν.

Ο 27χρονος που προστίθεται σε μια μακρά λίστα θυμάτων, ήταν παντρεμένος πατέρας δύο παιδιών, που είναι το ένα δύο ετών και το άλλο οκτώ μηνών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια