700.000 νέες θέσεις εργασίας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τηλεοράσεως. «Πάει στο διάολο, κάτι θα έχει αλλάξει προς το καλύτερο άμα ήρθε η ανάπτυξη». Τρέχεις να ψάξεις τις αγγελίες εργασίας -ένα χρόνο άνεργος είναι πολύς.

Αθήνα, 2014. Ξυπνάς ένα συνηθισμένο πρωινό στο κέντρο της πόλης. Φτιάχνεις έναν καφέ στα γρήγορα, ανοίγεις σχεδόν μηχανικά την τηλεόραση και πέφτεις πάνω στον πρωθυπουργό της χώρας σου.

Μπλα μπλα «ανάπτυξη», μπλα μπλα «βγήκαμε από την κρίση», μπλα μπλα «700.000 θέσεις το επόμενο διάστημα», μπλα μπλα «επενδύσεις», μπλα μπλα «θα μειωθεί η ανεργία ήδη μειώνεται θα φτάσει στα Ευρωπαϊκά επίπεδα», μπλα μπλα. Τελειώνει η ομιλία κλείνεις, κοιτάς τον καφέ μήπως σε πείραξε, λες «πάει στο διάολο, κάτι θα έχει αλλάξει προς το καλύτερο άμα ήρθε η ανάπτυξη». Τρέχεις να ψάξεις τις αγγελίες εργασίας -ένα χρόνο άνεργος είναι πολύς.

Σύνολο αγγελιών 47. «Χμμ ενδιαφέρον, μάλλον όντως ήρθε η ανάπτυξη» σκέφτεσαι.

Ζητείται δημοσιογράφος από αθλητική ιστοσελίδα στο Ηράκλειο. «Α ωραία» σκέφτεσαι. Ανοίγεις το λινκ βλέπεις τα παραλειπόμενα:

1

Από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, μισθός 50 ευρώ! Λες εντάξει είναι τρελοί οι άνθρωποι, έχουμε ανάπτυξη εδώ. Πας παρακάτω.

Ζητούνται δημοσιογράφοι στον Πειραιά για ενημερωτικό πορταλ. «Α τέλεια, ακόμα καλύτερα», λες, «πιο πολύ στο αντικείμενό μου». Έχουν βάλει καταλάθος 1 ευρώ στην περιγραφή, απρόσεχτοι.

Ανοίγεις το λινκ:

2

10 ώρες – 1 ευρώ;; Κάτι λάθος έχει γίνει, δεν μπορεί και τι είναι το εθελοντική εργασία; Δηλαδή όπως σώζω τις αρκούδες εθελοντικά το ίδιο με τους επιχειρηματίες, τους σώζω εθελοντικά;

Μπα τυχαίο θα είναι, άκου εθελοντικά… 700.000 θέσεις εργασίας άκουσα ανοίγουν.

Πας παρακάτω… δημοσιογράφος… Καλά καλά, πατάς το λινκ:

3

Τελικά δεν ήταν τυχαίο, το εννοούν (!) και πας στα επόμενα.

4

Σταματάς. «Αυτή η ανάπτυξη να μου λείπει, στην κρίση ήμασταν καλύτερα», σκέφτεσαι και αποφασίζεις πως δεν θα ξανανοίξεις ποτέ το χαζόκουτό σου αν πρώτα ο ίδιος σου ο πρωθυπουργός δεν ανοίξει καμιά αγγελία να πάρει χαμπάρι τι γίνεται. Η ζωή εκεί έξω ξέρει καλύτερα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια