Στις Θερμοπύλες τα παιδιά πρόσφυγες πηγαίνουν από τον Οκτώβριο του 2016 σε ένα διαφορετικό σχολείο, το σχολείο της κοινότητάς τους. Για τη δημιουργία του η Ύπατη Αρμοστεία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προμήθευσε τους μικρούς μαθητές με τα απαραίτητα: βιβλία, τετράδια, μολύβια, τσάντες, πίνακες.

Τα μαθήματα Αραβικών, Μαθηματικών και Αγγλικών γίνονται και από δασκάλους που είναι και οι ίδιοι πρόσφυγες. Έχοντας επιστρέψει χαρούμενα στις τάξεις, μακριά από την ανασφάλεια, οι μικροί μαθητές πλέον παρακολουθούν και απογευματινές τάξεις στα δημόσια σχολεία της περιοχής τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια