Η Πορτογαλία βιώνει ακριβώς τα ίδια μέτρα λιτότητας με την Ελλάδα. Εκτός αυτού, κατηγορήθηκε όπως και η Ελλάδα  για τεμπελιά, ανικανότητα, χρέη και αντιπαραγωγικότητα. Στο βίντεο, ο Πορτογάλος σκηνοθέτης Marcelo Rebelo de Sousa προσπαθεί να αποδείξει ότι οι Πορτογάλοι “δεν είναι ελέφαντες”. Απευθυνόμενος στους Γερμανούς εξηγεί πως είχε η πραγματική κατάσταση στην πατρίδα του πριν το ΔΝΤ…   Το όλο στόρι θυμίζει ακριβώς όλα αυτά που λέμε και στην Ελλάδα. Η Ευρώπη φαίνεται πια και για τους Πορτογάλους ένα όνειρο που έγινε εφιάλτης καθώς όπως αναφέρει στο βίντεο μια άλλη Ευρώπη θα πρεπε να είναι ο στόχος αυτή όπου τα τείχη θα χουν πέσει. Το βίντεο εμποδίστηκε να προβληθεί στην Γερμανία!

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X