Η πιο γνωστή ιστορία αγάπης στην Γεωργία είναι αυτή του Νίνο και της Άλι, δυο νέων που αγαπήθηκαν πολύ αλλά τους χώρισε η μοίρα. Φυσικά η ιστορία αγάπης αυτή ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας και συγκεκριμένα της λογοτεχνίας. Γράφτηκε το 1937 και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα και γνωστά βιβλία στη χώρα. Ο Νίνο είναι ένα αγόρι από το Αζερμπαϊτζάν, μουσουλμάνος, και η Άλι χριστιανή πριγκίπισσα της Γεωργίας. Ερωτεύονται παράφορα αλλά τους χωρίζει τελικά η εισβολή των Ρώσων στην Γεωργία.

Από την ιστορία αυτή εμπνεύστηκε η καλλιτέχνιδα Tamara Kvesitadze και σχεδίασε δυο τεράστιες ανθρώπινες μορφές, μια αντρική και μια γυναικεία, από ατσάλι οι οποίες κάθε μέρα έρχονται κοντά η μία στην άλλη, φιλιούνται και ύστερα χωρίζουν. Ένα μνημείο για τον τραγικό έρωτα που είναι διαχρονικός, που ξεπερνά όλα τα τεχνητά σύνορα.

moving-metal-statue-ali-nino-love-tamara-kvesitadze-georgia-2

moving-metal-statue-ali-nino-love-tamara-kvesitadze-georgia-10

moving-metal-statue-ali-nino-love-tamara-kvesitadze-georgia-12

moving-metal-statue-ali-nino-love-tamara-kvesitadze-georgia-13

moving-metal-statue-ali-nino-love-tamara-kvesitadze-georgia-14

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια