Τίποτα δεν είναι πάντα όπως το θέλουμε, διότι απλούστατα δεν ξέρουμε ποτέ τι θέλουμε. Προσπαθούμε όμως και αυτό έχει τη δική του ομορφιά. Άλλωστε το ταξίδι είναι αυτό που χαράσσεται ανεξίτηλα μέσα μας, καθώς αποτελεί ένα σύνολο στιγμών.

Ο προορισμός, αν κάποτε φτάσουμε είναι απλώς μία γεύση ηδονής. Μειονεκτεί δηλαδή αριθμητικά, αλλά και επί της ουσίας.

Kάθε επιχείρημα έχει μία ελκυστική όψη. Την προσεγγίζεις, την αγαπάς και την υποστηρίζεις σαν να αποτελεί μέρος του εαυτού σου. Όμως το νόμισμα πάντοτε γυρίζει και ανάποδα. Τότε αντικρίζεις τη συνολική πραγματικότητα. Την κρατάς ή την απορρίπτεις; Η συγκυρία, οι συνθήκες, οι εσωτερικές βαθύτερες ανάγκες διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Βαριά ανάσα κουβαλάμε όμως. Αφού δεν εξαρτώνται τα πάντα από μας γιατί σκάμε, γιατί μοιραζόμαστε δάκρυα με το πάτωμα; Παγωμένο και αυτό σαν τις καρδιές των ανθρώπων, που ξέχασαν να αγαπούν, να θέλουν να εξωτερικεύουν το είναι τους. Αντίθετα καλλιεργούν το φαίνεσθαι; Και τι έγινε; Ψεύτικη χαρά αποκομίζουν, από μέσα τους ματώνουν και γι’ αυτό θέλουν να πληγώνουν.

Εγώ όμως δεν θα γίνω σαν αυτούς. Γιατί αν γίνω, τότε αυτό θα σημαίνει πως πλέον η δική μου ψυχή έμπλεξε κι αυτή στα επίπλαστα λημέρια ευτυχίας. Θέλω να χαθώ σε τόπους με χρώματα, μυρωδιές και συναισθήματα. Όχι σε πλαστά χάρτινα ερείπια, που έχουν ρόλο υποκατάστατου. Ίσως τελικά να ξέρω τι θέλω, αλλά υπάρχει ένα τελευταίο φράγμα, στο οποίο σκοντάφτω. Για πόσο;

(29/11/2011)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts

X