«Το να είμαι εδώ ήταν μία φοβερή εμπειρία. Μπορούσα να δω πόσο αγνή και εύθραυστη είναι η περιοχή αυτή με τα ίδια μου τα μάτια και να ερμηνεύσω ένα κομμάτι που έγραψα προκειμένου να παιχτεί στην καλύτερη σκηνή του κόσμου. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη σημασία της Αρκτικής, να σταματήσουμε την καταστροφή της και να την προστατεύσουμε» ήταν τα λόγια του πιανίστα Ludovico Einaudi που έπαιξε το «Elegy for the Arctic» πάνω σε μία πλατφόρμα που επέπλεε ανάμεσα στους παγετώνες της Νορβηγίας οι οποίοι φανερά λιώνουν μέρα με τη μέρα.

Το βίντεο δημιουργήθηκε με την βοήθεια της Greenpeace και σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της Αρκτικής αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X