Σε 8 μήνες με αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας -παρά την πρόταση της εισαγγελέως για απαλλαγή- τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό και τον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Νίκο Μίχο, για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη το 2013.

Οι δύο πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές καταδικάστηκαν για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και οι υπόλοιποι πέντε για τη φυσική αυτουργία της ίδιας πράξης και συγκεκριμένα οι: Γεώργιος Σταμπέλος, Θωμάς Μπαρέκας, Γεώργιος Καλπιτζής, Διονύσιος Αγιοβλασίτης και Χρήστος Γαλανάκης. Οι τέσσερις καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών, ενώ στον κατηγορούμενο που αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών. Όλες οι ποινές είναι με αναστολή.

Η σημερινή καταδίκη των Χρυσαυγιτών είναι μια σημαντική απόφαση, λαμβάνοντας υπόψιν την κεντρική δίκη των στελεχών της ΧΑ για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, και ιδιαίτερα μάλιστα, όταν η εισαγγελέας της έδρας, επικαλούμενη τον νέο ποινικό κώδικα, δεν πρότεινε καταδίκες αλλά την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων της υπόθεσης.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια